Fotbal Dorinel Munteanu a prefațat meciul de astăzi al FCU Craiova împotriva Oțelului. „Știu foarte bine echipa Craiovei!”

Data actualizării: | Data publicării:

Antrenorul Oțelului Galați a oferit câteva declarații premergătoare meciului de astăzi, din play-out, partidă ce se va desfășura pe stadionul „Ion Oblemenco”, de la ora 14:00. Craiovenii de la FCU încearcă să îi învingă pe dunăreni în meciul de acasă, echipa gălățeană având un avantaj în ultimele întâlniri, câștigând ambele dueluri din campionat.



Duel tare în Bănie

Jucătorii lui Nicolo Napoli întâlnesc azi elevii lui Dorinel Munteanu. Echipa olteană a ajuns pe locul 14 în Superliga României, la un singur punct de zona retrogradabilă, după ce a debutat cu o înfrângere în play-out, în fața celor de la Petrolul Ploiești, scor 0-1.

Astăzi, oltenii încearcă să își ia revanșa acasă în fața moldovenilor, de la ora 14:00, meci programat pe stadionul „Ion Oblemenco”, din Craiova. Dacă va câștiga partida în fața oțelarilor, FCU Craiova poate ajunge pe locul 12, la un singur punct în spatele adversarilor de astăzi.

Cu toate acestea, duelul cu Oțelul nu va fi o sarcină ușoară pentru elevii lui Napoli, tehnicianul dunărenilor asigurând faptul că elevii săi s-au pregătit foarte bine în pauza de două săptămâni. În prima etapă din play-out, Oțelul a câștigat duelul cu ieșenii, scor 1-0. O victorie obținută astăzi îi poate aduce pe gălățeni mai aproape de locurile fruntașe din clasament.

Dorinel crede în echipa sa. Se duce la Craiova după antrenamente intense

Dorinel Munteanu s-a arătat încrezător în ceea ce privește duelul împotriva echipei FCU Craiova de astăzi, mărturisind că elevii săi s-au antrenat foarte mult în pauza de două săptămâni. Totuși, Dorinel nu subestimează calitatea adversarilor săi, calificând jocul de astăzi ca fiind unul dificil:

„Urmează o triplă, dacă pot să spun așa, într-o săptămână...pentru că jucăm, știți foarte bine, duminică, joi și luni. O triplă foarte grea, dar ca întotdeauna, nu îmi fac planuri astăzi pentru cele trei jocuri, ci mă gândesc strict la jocul de duminică contra Craiovei (n.r. FCU Craiova). Un joc foarte greu, un joc în care punctele sunt foarte importante. Venim după o pauză de două săptămâni, cauzată de jocul echipei naționale. Eu consider că ne-am pregătit foarte bine, deși n-am avut un joc amical. Am făcut niște antrenamente intense, jucătorii au răspuns foarte bine la tot ceea ce le-am cerut. Sigur, mergem încrezători, concentrându-ne pe primul joc, care este foarte important!, a declarat Munteanu.

De asemenea, el este conștient de jocul arătat de olteni, pe teren propriu: „Este al treilea joc (n.r. cu FC U Craiova), joc cu miză foarte mare, în play-out, fiecare punct este important. Știu că avem în față o echipă cu jucători valoroși, o echipă foarte euforică de a-și obține puncte pe teren propriu. Suntem pregătiți de orice provocare, de orice lucru care ni se va ivi...mai ales jocul propriu-zis, care trebuie să fie tratat de băieții noștri foarte serios, foarte implicați... Așa cum am fost până acum!”

Munteanu cunoaște bine echipa craioveană. Nu se mai gândește la play-off

Întrebat dacă cei de la FCU Craiova „au citit jocul” celor de la Oțelul, după ce gălățenii au înregistrat două victorii în fața oltenilor în ultimele două meciuri disputate, Dorinel a declarat: „Nu știu dacă este vorba de citit...sau de studiat! Fiecare antrenor își pregătește jocurile cum crede de cuviință. Și eu știu foarte bine echipa Craiovei! Așa că totul depinde de cei 11 (n.r. -  jucători) plus cei cinci care vor intra...depinde totul de ei!”

Acesta nu consideră că locul în clasament al Oțelului din acest moment trebuie să îi facă pe jucători prea siguri pe sine, întrucât mai urmează și alte partide importante, fiecare meci din play-out fiind „vital”. „Și pentru noi sunt la fel de vitale! Mult mai vitale, poate! Noi am avut un obiectiv pe care, sigur, nu l-am îndeplinit, acela de a juca în play-off. Nu vreau să mă mai gândesc...nu mai trăiesc în trecut, trăiesc prezentul, următoarele opt jocuri! Ele sunt foarte importante, care sunt în campionat, plus Cupa României...Aceste opt jocuri, pentru toate echipele care sunt în play-off, sunt vitale! Pentru absolut toate echipele!”

Dorinel Munteanu vrea rezultate și în campionat, dar și în cupă

Antrenorul dunărenilor a mai afirmat faptul că respectă atât Superliga României, cât și competiția din Cupă. De asemenea, el a spus că se așteaptă la un joc intens din partea elevilor săi, cu toate că există și câteva probleme medicale în privința unor fotbaliști din lot.

„Nu fac o comparație între primul joc și al doilea (n.r. meciul din campionat împotriva FC U Craiova și cel din Cupa României, contra Universității Craiova), sunt jocuri total diferite, punctele sunt foarte importante, calificarea e foarte importantă în Cupa României, așa că noi tratăm ambele jocuri la capacitate maximă.”, a spus Dorinel Munteanu.

„Vreau un joc colectiv al echipei noastre, un joc agresiv, un joc cu implicare totală! [..] Au câteva mici probleme medicale...nu știu până la ora jocului care este situația lor.”

Mai mult decât atât, el a afirmat că nu „o lasă mai moale” cu niciun fotbalist din echipă: „Am auzit foarte multe zvonuri că menajez jucători. Nu! Absolut... n-am făcut de când sunt eu antrenor! N-am menajat niciun jucător, mai ales pentru că respect ambele competiții - atât campionatul, cât și Cupa României. Trebuie respectate la fel, n-am niciun motiv să menajez pe cineva, pentru că am un lot foarte valoros.”

Bodișteanu, mult mai valoros decât arată

Ștefan Bodișteanu a făcut parte din lotul naționalei de U-20, acesta înregistrând succese în cadrul echipei. Jucătorul celor de la Oțelul Galați a înscris singurul gol al echipei naționale în partida contra Poloniei, în minutul 46.

Întrebat despre prestația și potențialul pe care le are Bodișteanu, Dorinel a afirmat că jucătorul născut în 2003 poate atinge succese și mai mari decât cele arătate în meciurile de luna aceasta.

„Sigur, mă aștept...dar, în primul rând, Bodișteanu, de când a venit (n.r. de la meciul naționalei României U-20), am făcut apel să revină cu picioarele pe pământ. Sunt alte jocuri, una e echipa națională - și îl felicităm pentru ceea ce a făcut, alta e echipa de club. Sigur, dacă mă întrebați pe mine, Bodișteanu, putea, la calitățile lui, putea și mai mult să facă pentru echipa națională în cele două jocuri. Așa cum face la Otelul Galați...A marcat două goluri adversarilor noștri de duminică. Așa sper ca, dacă va evolua, să fie într-o dispoziție bună de joc și asta le cer tuturor!

Oltenii au înregistrat șase victorii, două remize și șapte înfrângeri pe teren propriu în ediția actuală, pe când gălățenii au pierdut doar trei dintre cele 15 deplasări. Aceștia din urmă au patru succese și opt rezultate de egalitate.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?