Superliga Romaniei Dorinel Munteanu a tras concluziile după ultima etapă din playout. "Am jucat corect, am câştigat, la revedere"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Oţelul Galaţi a câştigat meciul cu FC Botoşani din ultima etapă a playout-ului, scor 2-0, şi i-a trimis pe elevii lui Bogdan Andone la barajul pentru menţinerea în Liga 1. 



În ciuda faptului că înainte de partidă s-a vorbit mult despre cum va aborda Dorinel Munteanu partida, dacă va trimite sau nu juniorii în teren având în vedere că miercuri, 15 mai, Oţelul va juca finala Cupei României contra celor de la Corvinul Hunedoara, antrenorul gălăţenilor a reuşit să le închidă gura contestatarilor. 

"Sunt bucuros pentru reacţia echipei, pentru toţi jucătorii care au intrat pe parcurs, pentru concentrarea lor, pentru atitudinea lor în joc. Nu este uşor să joci cu gândul la trofeu, care se va juca peste trei zile. Băieţii au primit mesajul meu exact, s-au concentrat, au făcut o partidă exact cum am discutat. 

Am avut un adversar greu, care avea în faţă povara asta a retrogradării, dar ne-am impus de la început şi am câştigat meritat. Deja mă gândesc la recuperarea băieţilor, la plecarea noastră de luni dimineaţă spre Sibiu, ca să putem face un antrenament acolo şi să ne revenim, pentru că am făcut un efort mare. 

Am tratat foarte serios jocul şi s-a văzut în rezultat. Eu am spus de mai multe săptămâni că nu voi băga juniorii. Am jucat corect, am câştigat, la revedere. Ne pregătim să facem o partidă bună şi în Cupa României. Corvinul a făcut această mutare, să joace cu juniorii în ultimul meci. Noi nu am făcut-o şi nu o vom face niciodată. 

Jucătorii nu au făcut nimic decât să îşi facă datoria. Îi felicit pe cei care au marcat, dar fără prea mare euforie. Nu i-am adus aici pentru un gol sau pentru un joc bun", a declarat Dorinel Munteanu la finalul partidei cu FC Botoşani. 

Dacă FC Botoşani a obţinut totuşi prezenţa la baraj, în urma rezultatelor din ultima etapă FC Voluntari şi FC U Craiova 1948 au retrogradat în Liga II. La barajul de menţinere merge şi Dinamo Bucureşti, după ce a învins UTA cu 2-0. 

FC Botoşani va înfrunta CS Mioveni la baraj, în timp ce Dinamo va juca împotriva celor de la Csicszereda Miercurea Ciuc. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?