Superliga Romaniei Dorinel Munteanu, ales "antrenorul anului" de cititorii DC Sport. Distanţă mare faţă de locurile 2 şi 3

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu, tehnicianul celor de la Oţelul Galaţi, a fost ales antrenorul anului de către cititorii DC Sport, la distanţă mare de locul al doilea. 



Dorinel Munteanu a preluat SC Oţelul Galaţi în 2021, când echipa se afla în Liga III, şi a reuşit promovări succesive în Liga 2, respectiv Liga 1. Oţelul Galaţi a avut cel mai mic buget din campionat, aproximativ 2 milioane de euro pe întreaga durată a sezonului şi s-a confruntat cu întârzieri la plata salariilor în mai multe rânduri, dar asta nu i-a împiedicat pe elevii lui Dorinel Munteanu să lupte pentru accederea în playoff până aproape de finalul sezonului regulat, iar apoi pentru câştigarea playout-ului până în penultima etapă. 

Oţelul Galaţi a terminat playout-ul pe locul 2, ceea ce în economia campionatului înseamnă locul 8, dar a jucat şi finala Cupei României, competiţie din care a eliminat FCSB, Dinamo, Universitatea Craiova şi U Cluj. Finala a fost pierdută la loviturile de departajare în faţa celor de la Corvinul Hunedoara. 

Oţelul Galaţi a jucat şi primul baraj pentru Conference League, împotriva celor de la U Cluj, dar a fost învinsă, scor 2-0, pe teren propriu, şi a ratat şansa de a lupta pentru un loc în preliminariile cupelor europene. 

Cititorii DC Sport l-au votat pe Dorinel Munteanu ca antrenorul anului în Liga 1, la mare distanţă faţă de locul 2, ocupat de Mircea Rednic, antrenorul celor de la UTA Arad. Astfel, 57,6% dintre respondenţii sondajului au afirmat că Dorinel Munteanu a fost cel mai bun antrenor al sezonului, în timp ce 17,4% l-au ales pe Mircea Rednic. 

Elias Charalambous, antrenorul campioanei FCSB, a ieşit pe locul 3, cu 9,7% dintre voturi. 

"Îmi felicit jucătorii pentru proiectul pe care l-am început acum trei ani de zile, pentru că au făcut parte foarte mulţi jucători din acel proiect, din 2021, de când am început să reconstruim echipa, să dăm speranţe suporterilor că se poate face treabă la Galaţi. Pe lângă ei, le mulţumesc celor din staff, celor care au fost alături de noi financiar, şi tuturor celor care au fost alături de mine. Nu sunt foarte mulţi, dar au fost foarte importanţi în acest proiect de trei ani de zile. Cred că am încheiat foarte bine acest ciclu. Le mulţumesc şi celor care nemulţumiţi, celor frustraţi, care sunt foarte vocali pe reţelele de socializare. 

Acest sezon a fost foarte bun. De când am preluat echipa, am avut un progres continuu. Nu ne-am uitat la comentariile altora, ne-am văzut de treaba noastră. Ştiţi cu toţii, promovarea din Liga 3 în Liga 2 a fost poate aşteptată de unii oameni, specialişti, suporteri. S-a pus însă sub semnul întrebării, că nu avem putere, că nu facem nu ştiu câte puncte, le-am arătat contrariul. Când am intrat în playoff-ul ligii secunde, s-a spus că nu facem puncte suficiente să intrăm în Liga 1. Iată că am reuşit, am intrat şi în Liga 1. La începutul sezonului, s-a vorbit că nu vom face puncte, specialiştii pe la televizor ne vedeau îngropaţi. Uite că nu s-a întâmplat aşa. 

Oraşul ăsta trebuie să fie mândru de această echipă. Echipe cu un buget triplu faţă de al nostru au retrogradat sau au emoţii de a rămâne în Superliga României. Nu am vrut niciodată să zic asta, dar spun să audă cei nemulţumiţi. Care sunt puţini, infimi, şi aruncă cu tot felul de vorbe în acest grup, acest staff, această administraţie. Practic, se autodistrug, dacă pot spune aşa. Nu îi înţeleg. Au inventat această echipă, s-au chinuit şase ani de zile şi nu au putut face nimic, nu au putut promova cu ea, şi tot nu lasă echipa asta în pace. Dar rezultatele sunt de partea mea şi a echipei. Tot ce se construieşte acolo, s-a construit cu multă răbdare, efort, investiţie din punct de vedere mental. Aşa a ajuns această echipă să fim nemulţumiţi cu locul 8. Am fost cu un picior în Europa, dar poate era prea mult pentru noi să atingem aceste obiective. Deşi am fost la un penalty distanţă. Aşa ne-a fost scris să trăim aceşti 3 ani frumoşi", a declarat Dorinel Munteanu la finalul sezonului. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?