Superliga Romaniei Dorinel Munteanu, cea mai tare declaraţie după finalul sezonului cu Oţelul. "Aşa am ajuns să fim nemulţumiţi de locul 8"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi a jucat finala Cupei României şi a terminat pe locul 2 în playout, după UTA Arad. Gălăţenii au ratat prezenţa la barajul pentru Conference League, după ce au pierdut în faţa celor de la U Cluj pe teren propriu, scor 0-2. 



"Îmi felicit jucătorii pentru proiectul pe care l-am început acum trei ani de zile, pentru că au făcut parte foarte mulţi jucători din acel proiect, din 2021, de când am început să reconstruim echipa, să dăm speranţe suporterilor că se poate face treabă la Galaţi. Pe lângă ei, le mulţumesc celor din staff, celor care au fost alături de noi financiar, şi tuturor celor care au fost alături de mine. Nu sunt foarte mulţi, dar au fost foarte importanţi în acest proiect de trei ani de zile. Cred că am încheiat foarte bine acest ciclu. Le mulţumesc şi celor care nemulţumiţi, celor frustraţi, care sunt foarte vocali pe reţelele de socializare. 

Acest sezon a fost foarte bun. De când am preluat echipa, am avut un progres continuu. Nu ne-am uitat la comentariile altora, ne-am văzut de treaba noastră. Ştiţi cu toţii, promovarea din Liga 3 în Liga 2 a fost poate aşteptată de unii oameni, specialişti, suporteri. S-a pus însă sub semnul întrebării, că nu avem putere, că nu facem nu ştiu câte puncte, le-am arătat contrariul. Când am intrat în playoff-ul ligii secunde, s-a spus că nu facem puncte suficiente să intrăm în Liga 1. Iată că am reuşit, am intrat şi în Liga 1. La începutul sezonului, s-a vorbit că nu vom face puncte, specialiştii pe la televizor ne vedeau îngropaţi. Uite că nu s-a întâmplat aşa. 

Oraşul ăsta trebuie să fie mândru de această echipă. Echipe cu un buget triplu faţă de al nostru au retrogradat sau au emoţii de a rămâne în Superliga României. Nu am vrut niciodată să zic asta, dar spun să audă cei nemulţumiţi. Care sunt puţini, infimi, şi aruncă cu tot felul de vorbe în acest grup, acest staff, această administraţie. Practic, se autodistrug, dacă pot spune aşa. Nu îi înţeleg. Au inventat această echipă, s-au chinuit şase ani de zile şi nu au putut face nimic, nu au putut promova cu ea, şi tot nu lasă echipa asta în pace. Dar rezultatele sunt de partea mea şi a echipei. Tot ce se construieşte acolo, s-a construit cu multă răbdare, efort, investiţie din punct de vedere mental. Aşa a ajuns această echipă să fim nemulţumiţi cu locul 8. Am fost cu un picior în Europa, dar poate era prea mult pentru noi să atingem aceste obiective. Deşi am fost la un penalty distanţă. Aşa ne-a fost scris să trăim aceşti 3 ani frumoşi", a declarat Dorinel Munteanu. 

Pe 5 iunie, lotul Oţelului Galaţi se reuneşte pentru a începe pregătirea noului sezon, iar Dorinel Munteanu a spus că şi de această dată va clădi rezistenţa fizică a elevilor săi. 

"Bineînţeles, vom avea pregătire montană, deşi unii au fost tot timpul contra acestei pregătiri", a completat antrenorul. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?