Cupa României Dorinel Munteanu e fericit după calificarea în semifinalele Cupei României. „Nu le-am dat nicio șansă!”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Oțelul Galați a învins cu 1-0 Universitatea Craiova în sferturile de finală ale Cupei României, calificându-se în penultimul act al competiției. Antrenorul gălățenilor a declarat că munca echipei sale a dat roade, Oțelul impunându-se în prelungirile meciului de joi seară.



Victoria este, incontestabil, a gălățenilor

Dorinel Munteanu s-a declarat mulțumit de prestația echipei sale din cadrul meciului de joi seară, împotriva Universității Craiova.„Diferența s-a făcut pe teren. Jucătorii noștri au înțeles foarte bine ceea ce au de făcut, au pus în practică. Am știut că avem în față o echipă bună... cu jucători valoroși. Astăzi am mai multe motive de bucurie: pentru că ne-am calificat, jocul echipei și bineînțeles, respectarea sarcinilor pe care le-am transmis jucătorilor.

Nu este ușor să joci cu o echipă care îi are pe Ivan, pe Mitriță... Baiaram. Nu le-am dat nicio șansă. Cred că victoria este meritată, deși am avut nevoie de 120 de minute.

Incontestabil, este victoria noastră! Ne-am creat ocazii, adversarii și-au creat foarte puține ocazii...Ne-am calificat pe merit în semifinalele Cupei României! Cupa României este competiția surprizelor. N-aș vrea să fie surpriză următorul meci contra Oțelului... Ne gândim la jocul de luni cu Dinamo. Preocuparea mea este să își revină băieții, prin recuperarea pe care o facem și prin antrenamentele pe care le facem până luni.”, a spus Dorinel Munteanu.

Antrenamentul la munte a dat roade

Munteanu a făcut și o aluzie asupra criticilor pe care le-a primit iarna trecută, multe voci contestând locul și modul prin care jucătorii săi au făcut antrenamentele: „Ne vom recupera foarte bine, dar încărcătura fizică...a fost făcută la munte! Unde băieții au răspuns foarte bine...Nu vreau să mai vorbesc despre perioada de pregătire, noi ne-am văzut de treaba noastră, chiar dacă au fost unii critici la adresa noastră...Ne vedem de treaba noastră până la final! Mai avem șapte meciuri foarte importante în play-out și bineînțeles, Cupa României!

Eu nu mă schimb, știu ce am la echipă...Ce trebuie să fac cu echipa...Deși am făcut o greșeală când le-am răspuns unor colegi sau prieteni care m-au criticat. Mă bucur că jucătorii mei au înțeles ceea ce trebuie să facă și au făcut-o bine!”, a mai declarat Dorinel Munteanu.

Secretul succesului e... munca!

Antrenorul Oțelului a dezvăluit secretul succesului echipei sale, abia promovată în Superliga, dar care a pus bețe în roate multor echipe mai valoroase din prima divizie, afirmând:

„O muncă de trei ani de zile, pentru că mulți jucători se regăsesc în această echipă de astăzi, cu câteva schimbări, dar avem un grup mare de jucători pe care i-am preluat din divizia a treia, am promovat cu ei. 

Cred că munca, seriozitatea și disciplina sunt primele lucruri cu care poți face performanță în România! Sunt jucători talentați în România.”, a încheiat Dorinel Munteanu.

Echipele de start

- Universitatea Craiova: Lazăr, Soiri, Ndong, Maldonado, Badelj, Mateiu, Crețu, Mekvabishvili, Baiaram, Mitriță, Ivan.

Rezerve: Popescu, Silvam Căpățînă, Vlădoiu, Kozulj, Danciu, Cîmpanu, Markovic.

Antrenor: Ivaylo Petev

- Oțelul Galați: Stoian, Jardan, Lameira, Adăscăliței, Pop, Rus, Bodișteanu.

Rezerve: Pap, Cisse, Anes, Ghiocel, Zhelev, Teleș, Diego, Cisotti, Aly, Tănasa, Gomes.

Antrenor: Dorinel Munteanu

Meciurile disputate în faza sferturilor de finală

- Corvinul Hunedoara – CFR Cluj - marți, 2 aprilie, scor 4-0

- FC U 1948 Craiova – FC Voluntari - miercuri, 3 aprilie, scor 2-4

- Universitatea Cluj – FC Hermannstadt - miercuri, 3 aprilie, scor 1-0

- Universitatea Craiova – Oțelul Galați - joi, 4 aprilie, scor 0-1

Semifinalele Cupei României vor debuta pe 17 aprilie 2024.

Semifinale 

- Corvinul Hunedoara – FC Voluntari

- „U” Cluj – Oțelul Galați

Finala Cupei României

Finala se va desfășura în data de 15 mai 2024, pe stadionul Municipal din Sibiu, acolo unde a avut loc și finala din sezonul precedent dintre Sepsi OSK și Universitatea Cluj. Arena din Sibiu are o capacitate de 12.363 de locuri.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel