Superliga Romaniei Dorinel Munteanu, implicat în proiectul noului stadion din Galați. Noua arenă, „mai modernă, mai frumoasă” decât cea de la Sibiu

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook SC Oțelul Galați
Facebook SC Oțelul Galați

Ultimele rezultate din competițiile interne ale echipei conduse de antrenorul Dorinel Munteanu, Oțelul Galați, au determinat administrația municipiului să dea startul unui proiect major de infrastructură în domeniul fotbalului.Oțelul Galați așteaptă „casă nouă”

În urmă cu o lună, Primarul Municipiului Galați l-a invitat pe antrenorul Oțelului Galați pentru a împărtăși public noul anunț privind inițierea studiului de fezabilitate care va sta la baza noului stadion de fotbal din oraș.

„Pentru că există acest parcurs extrem de frumos - Dorinel Munteanu a venit la echipă în momentul în care eram în Liga 3, a reușit s-o ducă în Liga 2, ca mai apoi în SuperLiga. Astăzi suntem în postura de a fi potențiali câștigători ai Cupei României. Toate lucrurile frumoase te și obligă la ceva, vă anunț că dăm drumul la studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion, de aici, de la Galați.

Stadionul urmează a fi construit pe baza stadionului Dunărea. Vom vedea dacă putem ține ceva din această jumătate de stadion pe care deja o avem construită, pentru că toate stadioanele moderne au cu totul și totul alte utilități și altă gândire decât pe cea pe care o avem în momentul de față.”, spunea Ionuț Pucheanu, primarul Municipiului Galați.

Noul stadion din orașul de la Dunăre va costa aproximativ 100 de milioane de euro și va avea o capacitate de 25.000 - 30.000 de locuri, lucrările fiind preconizate a se termina în patru ani.

Noi detalii despre stadionul de la Galați

Au apărut noi detalii despre proiectul privind modernizarea actualului stadion „Dunărea” din municipiul Galați, care are o capacitate de 24.000 de locuri, fiind aflat actualmente în paragină. Se pare că se pregătește caietul de sarcini al licitației pentru studiul de fezabilitate a viitorului stadion de la Galați. 

„Ca studiul de fezabilitate să fie așa cum ni-l dorim, trebuie să știm ce să le cerem celor care îl vor întocmi. Ne consultăm cu specialiști în domeniu, cu arhitecți, cu Federația Română de Fotbal, cu experți care au mai lucrat în astfel de proiecte. Este o investiție extrem de importantă și de anvergură din toate punctele de vedere, de aceea trebuie făcută ca la carte”, a spus primarul municipiului Galați, potrivit Pro Lider FM.

Ne dorim să fie o arenă nu doar pentru fotbal, ci și pentru alte evenimente, de aceea trebuie să atingem toate punctele de interes. Ne dorim să fie un stadion care să poată fi omologat UEFA, de aceea ne consultăm cu FRF pentru ca, din construcție, să atingem toate criteriile de omologare”, a mai explicat primarul Ionuț Pucheanu.

Dorinel Munteanu, foarte implicat în proiect

Primarul a mai dezvăluit faptul că în proiectul de construcție a stadionului este implicat și managerul tehnic al Oțelului Galați, Dorinel Munteanu: „Dau din casă acum, Dorinel Munteanu ne-a pus în legătură cu o doamnă arhitect din Spania, specialistă în construcția de stadioane și nu numai, care s-a arătat dispusă să ne consilieze. Avem un dialog permanent cu doamna pentru a găsi cea mai bună soluție. Am văzut stadionul din Sibiu, la finala Cupei României. E cochet, mi s-a părut OK, dar al nostru va fi mai mare, dublu aș spune, și mai modern, mai frumos”, a mai spus Pucheanu.

Suma aferentă realizării studiului de fezabilitate a fost prinsă în bugetul Municipiului Galați pe 2024, suma aproximativă atingând 2,5 milioane de lei. Se estimează că licitația pentru studiu va fi lansată până la sfârșitul lunii iunie, iar realizarea acestuia ar putea dura circa șase luni. Stadionul gândit de Primărie ar urma să aibă cel puțin 25.000 locuri și se va ridica pe amplasamentul actualului stadion municipal „Dunărea”.

Costurile vor fi stabilite de studiul de fezabilitate în funcție de dotările și utilitățile dorite de Primărie. Cât privește finanțarea, primarul Ionuț Pucheanu susține că o parte își are originea în Compania Națională de Investiții (CNI): „A venit vremea ca CNI să se uite și spre Galați, că până acum ne-au ocolit. Au dat bani peste tot, numai la Galați nu. Eu spun că anul viitor depunem documentația completă la CNI pentru finanțarea stadionului. E o dorință a gălăţenilor. Galațiul și iubitorii sportului din Galați merită un stadion cum au toate orașele mari din România”, a concluzionat primarul municipiului Galați.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?