Fotbal Dorinel Munteanu, sancționat de Comisia de Disciplină. Ce pedeapsă a primit antrenorul, după ce i-a numit „bronzați” pe fanii Rapidului

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Antrenorul gălățenilor a fost pedepsit de către Comisia de Disciplină a FRF, după ce a folosit apelativul „bronzați” pentru referirea la fanii giuleșteni, în cadrul declarațiilor de după meciul dintre Rapid București și Oțelul Galați, încheiat cu 2-1 în favoarea echipei bucureștene.



Amendă pentru Dorinel, după declarațiile din februarie

Dorinel Munteanu și-a aflat pedeapsa, la două luni după ce i-a numit pe fanii echipei giuleștene „bronzați”, în cadrul declarațiilor oferite după partida dintre Rapid București și Oțelul Galați, scor 2-1 în favoarea bucureștenilor. Meciul desfășurat la acea vreme a avut loc pe stadionul „Giulești”, în etapa a 24-a a sezonului regulat din Superliga României.

Pentru afirmațiile sale din luna februarie, antrenorul gălățenilor a primit o amendă în valoare de 4.500 lei și un avertisment din partea Comisiei de Disciplină a FRF:

„Întrunită miercuri, 3 aprilie 2024, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a luat următoarele hotărâri:

FC RAPID 1923 vs. Dorinel MUNTEANU – Plângere - Respinge excepția lipsei de interes invocată de catre clubul ACS Suporter Club Oțelul Galați ca neîntemeiată.

Respinge cererea de suspendare a plângerii disciplinare formulată de clubul ACS Suporter Club Oțelul Galați ca neîntemeiată.

Respinge cererea reconvențională formulată de clubul ACS Suporter Club Otelul Galați ca neîntemeiată.

Admite cererea formulată de clubul FC Rapid 1923 SA.

În temeiul art. 12, 14 Bis și 15 din RD, raportat la art. 54.1 din RD, se sancționează antrenorul Dorinel Munteanu cu AVERTISMENT și penalitate sportivă de 4.500 lei.”, se arată în decizie

Munteanu s-a apărat, spunând că fanii giuleșteni l-au jignit. Rapidiștii nu au acceptat insulta

Oficialii clubului Rapid au realizat demersurile necesare după incident, astfel că decizia de astăzi reprezintă doar o soluționare a mai multor plângeri depuse de către club.

Tehnicianul Oțelului Galați a revenit asupra subiectului, la acea vreme, susținând că nu consideră utilizarea cuvântului „bronzați” ca pe o jignire, mai ales ca fiind un cuvânt rasist. El a spus, totodată, că unii dintre fanii giuleșteni l-au jignit și înjurat pe tot parcursul meciului.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?