Fotbal international Drama de pe Stamford Bridge: Palmer (Chelsea) zdrobește Manchester United în minutul 90+11 și face 4-3

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Deybson Mallony, Pexels
Fotografie de la Deybson Mallony, Pexels

Manchester United a demonstrat din nou dependența de dramă în ultimele săptămâni, oferind o poveste captivantă cu suișuri și coborâșuri. Victoria din Cupa FA împotriva lui Liverpool a adus o euforie de lungă durată suporterilor, dar remiza dramatică de sâmbătă cu Brentford a servit ca o revenire brutală la realitate. A fost oare cea mai proastă performanță a unui sezon deja haotic?



Un meci plin de roller coaster emoțional

Ultima confruntare a fost greu de crezut. De la disperare la bucurie și înapoi - totul într-un singur joc! A părut ca o lovitură fatală pentru șansele lor în Premier League, crescând presiunea pe umerii lui Erik ten Hag, relatează The Guardian.

Chelsea a explodat de bucurie la final, iar Mauricio Pochettino și jucătorii săi speră ca aceasta să fie un punct de cotitură pentru ei. Dar să ne concentrăm pe final, pe cele opt minute de prelungiri care s-au transformat într-o eternitate.

Ten Hag l-a introdus pe Mason Mount de pe banca de rezerve, dar fostul mijlocaș al lui Chelsea a fost huiduit de mulțimea care îl adora cândva. United se agăța de speranța unei victorii clasice, revenind de la 2-0 la 3-2.

Minutele suplimentare se apropiau de sfârșit când Noni Madueke, un substitut al lui Chelsea, l-a depășit pe Diogo Dalot și s-a îndreptat spre poartă. Dalot a alunecat, contactul cu Madueke a fost interpretat ca penalty, oferindu-i lui Chelsea șansa de a egala.

Cole Palmer, cel care a marcat primul gol al lui Chelsea, a transformat penalty-ul cu o ușurință diabolică, aducând scorul la 3-3. Dar drama nu se terminase.

 

Un final incredibil, cu multe greșeli

United a reușit să treacă din nou în avantaj în minutul 96 prin Mason Mount, dar dezastrul s-a dezlănțuit din nou în minutul 99. Un corner rapid executat de Enzo Fernández a prins United total nepregătită, iar Palmer, omniprezent în tot meciul, a reușit un hat-trick deviind mingea în poartă cu ajutorul lui Scott McTominay.

United a cedat 5 puncte în ultimele minute ale meciurilor consecutive, o performanță incredibilă, mai ales ținând cont de prestația lor bună din anumite momente ale jocului.

Palmer, starul meciului

Palmer a fost starul meciului, o forță de neoprit pentru majoritatea timpului, conducând practic Chelsea spre victorie. Cu 16 goluri marcate, el este acum al doilea golgheter din divizie. Statisticile sale sunt impresionante: 17 șuturi, 9 la poartă și 8 pase decisive.

Amenințarea lui Palmer l-a determinat pe Ten Hag să-l poziționeze pe Dalot ca fundaș stânga. Dar când Dalot a fost atras spre interior, iar Kobbie Mainoo a pierdut posesia la începutul meciului, Chelsea a exploatat spațiul liber.

Ten Hag l-a preferat pe Antony în detrimentul lui Marcus Rashford la start, o alegere surprinzătoare. Antony a avut un meci bun, dar a comis un penalty ușor, faultându-l pe Marc Cucurella. Palmer a transformat cu sânge rece penalty-ul, punând Chelsea în avantaj.

Palmer l-a dominat pe Dalot cu driblingurile sale, iar lipsa de mobilitate a lui Casemiro la mijlocul terenului a fost o problemă majoră pentru United. Totuși, fragilitatea defensivă nu a fost apanajul exclusiv al lui United. O greșeală teribilă a lui Moisés Caicedo a permis echipei adverse să intre din nou în joc. Ulterior, United a revenit prin golurile lui Garnacho și Fernandes, dar nu a reușit să-și păstreze avantajul.

Meciul s-a încheiat cu un gust amar pentru Manchester United. Performanțele sub așteptări ale defensivei, oboseala acumulată și lipsa de concentrare au contribuit la acest rezultat care va stârni cu siguranță critici și analize. Ten Hag se află sub o presiune imensă, iar conducerea clubului va trebui să-și pună întrebări serioase despre direcția în care se îndreaptă echipa și despre schimbările necesare pentru a readuce stabilitatea și gloria de altădată a legendarei echipe de pe Old Trafford.

Autorul articolului: Mihai Preda | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel