Tenis Duelul generațiilor, pe terenul din Florida. Finala turneului de la Miami se întâmplă astăzi, de la ora 22

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Grigor Dimitrov și Jannik Sinner joacă astăzi finala turneului ATP Masters 1.000 de la Miami. Italianul are un avans de 2-1 în meciurile directe, dar Dimitrov este conștient că propriul său nivel de tenis arată foarte bine în ultima vreme. 



Câștigă tinerețea sau experiența? Diferență de 10 ani între Grigor și Jannik

Jannik Sinner (3 ATP) și Grigor Dimitrov (12 ATP) s-au calificat în finala turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, vineri, 29 martie, respectiv sămbătă, 30 martie. Bulgarul a trecut în semifinalele competiției de Alexander Zverev (5 ATP), pe când italianul a terminat repede partida împotriva rusului Daniil Medvedev (4 ATP).

Grigor Dimitrov pare că și-a revenit la forma care l-a consacrat, calificându-se într-o finală de 1000 de puncte după foarte mult timp în care nu și-a mai regăsit jocul de tenismen de TOP. Ultimul trofeu al acestuia la turneele Masters s-a înregistrat în urmă cu șapte ani, tot pe tărâm american, la Cincinnati.

Pe de altă parte, jucătorul de doar 22 de ani a arătat un nivel de joc excelent în toate competițiile de anul acesta. Jannik a început anul 2024 cu victorii consecutive, câștigând, pentru prima dată în carieră, un titlu de Mare Șlem. Mai mult decât atât, el a învins numărul 1 mondial, pe Novak Djokovic, în faza semifinalelor, la Grand Slam-ul său preferat. 

Jannik Sinner se poate lăuda, așadar, cu 21 de victorii din totalul de 22 de meciuri disputate în 2024, singura înfrângere a acestuia înregistrându-se în disputa cu bunul său prieten și al doilea jucător al lumii, Carlos Alcaraz (2 ATP). Acesta din urmă avea să acceadă, după meciul cu Sinner, în finala turneului de la Indian Wells, cucerind și trofeul. El viza, totodată, un succes în cadrul Sunshine Double, doar că a fost eliminat în sferturile de finală din Florida, chiar de Grigor Dimitrov.

Grigor are încredere în abilitățile sale

Dimitrov a declarat, pentru Tennis Channel, faptul că finala împotriva lui Jannik îi va confirma sau nu nivelul arătat în ultimele săptămâni, cu precădere în ultimele zile în care a concurat la Miami.

„În mod evident, el (n.r. Sinner) este cel mai bun jucător în acest moment, în opinia mea. A jucat un tenis extraordinar, iar modul în care a reușit să păstreze acest ritm de-a lungul fiecărei săptămâni...este o plăcere pentru mine să privesc. Acum trebuie să concurez împotriva lui, ceea ce este o ocazie și mai bună pentru mine pentru a vedea care este nivelul meu cu adevărat”, a declarat Dimitrov. 

Mai mult decât atât, Dimitrov are încredere în abilitățile sale, declarând că îi plac partidele de această anvergură: „Îmi plac aceste meciuri, vreau să mă testez, întrucât este, până la urmă, o finală. Este unul dintre acele meciuri în care trebuie să mă concentrez pe partea mea de teren. În mod clar, el a arătat că este capabil, dar asta am făcut și eu.”

Dimitrov și Sinner s-au întâlnit până acum de trei ori, un meci dintre cei doi fiind înregistrat tot în cadrul turneului de la Miami. Bulgarul a câștigat prima partidă directă în trei seturi, la Roma, în anul 2020, pe când Jannik Sinner l-a învins în următoarele două meciuri pe care le-au disputat, anul trecut, în Florida, dar și la Beijing.

În cazul în care Sinner câștigă trofeul de la Miami Open, acesta va atinge un nou record personal, devenind al doilea jucător de tenis al lumii, Carlos Alcaraz pierzând locul în favoarea italianului.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?