Tenis Duelul mămicilor în circuitul WTA: două câștigătoare de Mare Șlem, față în față

Data actualizării: | Data publicării:
agerpres
agerpres

Revenite în circuitul de tenis WTA după ce au devenit mame, două foste ocupante ale locului 1 mondial, Caroline Wozniacki (34 ani) și Angelique Kerber (36 ani), se înfruntă la Indian Wells. Veteranele sportului alb se vor confrunta pentru un loc în sferturile turneului din Statele Unite.



Caroline Wozniacki, victorie după victorie la Indian Wells


Caroline Wozniacki a trecut în primul tur de la Indian Wells de Lin Zhu (62 WTA), scor 7-6(6) 6-1, în al doilea tur învingând-o pe Donna Vekic (36 WTA) cu 7-6(5) 6-3. În a treia fază a competiției, daneza a avut mai mult de muncă împotriva lui Katie Volynets (131 WTA), pe care a învins-o cu 6-2 4-6 6-0. În prima parte a meciului, totul părea simplu pentru Wozniacki, reușind să facă trei break-uri adversarei sale, închizând primul set cu scorul de 6-2. Cu toate acestea, tânăra de 22 de ani a revenit în cel de-al doilea set, câștigându-l cu 6-4, ca mai apoi mult experimentata Caroline să închidă meciul într-un mod dominant, în doar 30 de minute, cu scorul de 6-0, conform eurosport.com

Revenire după naștere

Revenită anul trecut în competiția oficială de tenis, după ce a născut doi copii, campioana din 2011 de la Indian Wells afirma, la începutul anului 2024, că pasiunea pentru sportul pe care l-a practicat, până la retragerea din 2020, a determinat-o să ia din nou racheta în mână. Astfel, aceasta a decis să revină pe terenul de tenis vara trecută, înregistrând deja multiple victorii. Pentru un loc în sferturile turneului din Statele Unite ale Americii, fostul lider WTA va lupta împotriva unei colege generaţie, Angelique Kerber, un alt fost lider mondial al tenisului feminin. Despre prefațarea duelului între cele două, Wozniacki a declarat că cifrele prezentate o fac să se simtă în vârstă: „Mă faci să mă simt bătrână... am văzut cum a jucat (Kerber) săptămâna aceasta. Joacă foarte bine, ne cunoaștem de când eram mici, eu aveam șapte ani, ea avea nouă...”

Angelique Kerber, performanță la 36 de ani

Angelique Kerber a revenit, de asemenea, în competițiile oficiale de tenis, la finalul anului trecut, în cadrul United Cup, unde a înregistrat un eșec dramatic, arătând, însă, un nivel bun de joc. Cu toate acestea, ea a înregistrat un succes în cadrul aceleiași competiții, câștigând alături de compatriotul său, Alexander Zverev, meci în care au înfruntat echipa Italiei. 

Asemenea lui Wozniacki, Kerber își regăsește forma după ce a născut în luna februarie a anului trecut. Aceasta a trecut de croata Petra Martic (58 WTA) cu 6-3 6-4 și de letona Jelena Ostapenko (10 WTA) într-un meci de trei seturi, încheiat cu 7-5 3-6 6-4. În al treilea tur, jucătoarea germană nu a avut emoții împotriva rusoaicei Veronika Kudermetova (19 WTA), pe care a învins-o cu 6-4 7-5, accedând astfel în faza următoare a competiției din California, unde o va întâlni pe colega sa de generație, Caroline Wozniacki.

Acestea au disputat în total 15 meciuri, Angelique Kerber având un avantaj de doar un meci în ceea ce privește confruntările directe, scor 8-7.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?