Echipa nationala Dumitru Dragomir, concluzie amară despre echipa naţională. "Avem probleme în trei compartimente: apărare, mijloc şi atac"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a analizat meciul României cu Irlanda de Nord şi spune că tricolorii au jucat foarte slab. În plus, spune Dragomir, calificarea la EURO 2024 a venit în urma unor conjuncturi, nu în urma unui joc extraordinar prestat de jucătorii lui Edi Iordănescu. 



România a remizat cu Irlanda de Nord în primul meci amical din 2024, scor 1-1, cu doar câteva luni înainte de EURO 2024. Dumitru Dragomir a spus că "am văzut un joc slab, cu un singur jucător la nivel internaţional. Dennis Man. Restul... o apă şi un pământ. Deocamdată. Dar au fost momente, 5-10 minute, în care s-a jucat într-adevăr". 

Jurnalistul Vali Moraru l-a întrebat pe Dragomir dacă Edi Iordănescu are timp să pregătească până la EURO 2024 o echipă măcar similară cu cea din preliminarii. 

"Dacă ţi-a plăcut echipa din preliminarii, înseamnă că mă jigneşti. Să se ia în calcul faptul că am jucat cu două echipe care nu au jucat pe teren propriu niciun joc (n.r. Belarus şi Israel). Au jucat numai în deplasare. Dacă jucau acasă, altul era rezultatul. E drept că băieţii merită nu numai credit, ci şi felicitări. Şi ei, şi antrenorii, şi Federaţia. O calificare nu e de ici colo. Dar să nu ne ia valul, să nu credem că suntem o echipă puternică. Trebuie să punem lucrurile pe făgaşul cinstit. Dacă jucam normal, tot ăsta era rezultatul? Ne calificam? Aşa trebuie pusă problema", a declarat Dumitru Dragomir la Digisport Special. 

Concluzie amară: "Avem probleme în trei compartimente. În apărare, la mijloc şi în atac"

Ulterior, Dumitru Dragomir a tras concluzia serii despre echipa naţională, cu o glumă amară. 

"Dacă am crede că ne-am calificat în urma unor victorii de răsunet, ne-am păcăli. Principala problemă e lipsa de valoare la jucători. Fac o glumă. Nu e frumoasă, dar o fac. Noi numai în trei compartimente avem probleme, în apărare, la mijloc şi în atac. În rest, stăm foarte bine", a mai declarat fostul preşedinte LPF. 

"Edi Iordănescu trebuie să îşi asume victoriile, dar şi înfrângerile. Nimeni nu spune cu răutate că în unele meciuri am jucat mai slab. E adevărul, asta vede lumea. Mie nu mi-a plăcut cum a jucat unul sau altul, poate a greşit în 2-3 faze, etc. Eu nu o spun cu răutate", a completat Dumitru Dragomir. 

România înfruntă Columbia în al doilea meci amical al lunii, la Madrid, pe 26 martie. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel