Liga Campionilor "Dumnezeu poartă tricou alb", "nu există stilul Ancelotti" şi "Zidane m-a făcut să îmi adaptez viziunea". Carlo Ancelotti, cele mai tari declaraţii înainte de finala Ligii Campionilor

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, a făcut o serie de declaraţii interesante cu câteva zile înainte de finala Ligii Campionilor, cu Borussia Dortmund. Acesta a spus că Zinedine Zidane este jucătorul pentru care şi-a schimbat viziunea despre fotbal. 



Real Madrid are un sezon excelent. A câştigat La Liga şi a ajuns în finala Ligii Campionilor. Anterior, galacticii au câştigat şi Supercupa Spaniei. 

"Am câştigat campionatul pentru că nu vorbim de orgolii aici. Vinicius nu are orgoliu. Bellingham, Rodrygo, nu au orgoliu. La fel sunt şi jucătorii veterani, Toni Kroos, Dani Carvajal, Nacho, Luka Modric. Nu ştiu ce se va întâmpla în viitor, dar în momentul ăsta nu există gelozii între jucători la Real Madrid. Umilinţa este foarte importantă, e o calitate pe care trebuie să o ai", a declarat Ancelotti. 

Acesta a vorbit şi despre importanţa stadionului Santiago Bernabeu în ceea ce priveşte performanţele echipei. 

"Se spune că Dumnezeu este pe Bernabeu şi că poartă un tricou alb. Cine ştie, poate e adevărat. Dar eu cred că acest Dumnezeu pedepseşte greşelile. Spre exemplu, am avut un meci în Liga Campionilor cu Şahtior Doneţk, când era Roberto de Zerbi la ei. O echipă foarte bună. Ce făceau cu fundaşii laterali, cum îşi schimbau poziţiile, foarte buni. Dar le-am spus jucătorilor mei că adversarul vrea să facem pressing. Aşa că nu trebuie să presăm. Pentru că dacă vom face asta, vor pasa mingea pe lângă noi. Le-am spus să nu preseze şi adversarii ne vor da mingea. Am câştigat cu 5-0. 

Eu cred că pe măsură ce ţipi mai mult, cu atât jucătorii ascultă mai puţin. Cheia este să ai pasiune, dar nu să fii obsedat. Eu nu am fost niciodată obsedat de fotbal, doar mi-a plăcut foarte mult. De asta sunt calm. Dar înainte de meciuri sunt foarte stresat, îmi bate inima tare, am gânduri negative. Că adversarii vor înscrie, că ce vom face atunci. Dar când arbitrul fluieră startul, mă calmez. Indiferent dacă jocul merge bine sau nu, eu sunt calm", a mai declarat tehnicianul. 

"Nu există stilul Ancelotti"

Italianul spune că nu are un stil anume şi că se adaptează constant. 

"Nu există stilul Ancelotti, schimb mereu. Împotriva celor de la Manchester City am preferat să ne bazăm pe o apărare puternică. Noi nu jucăm aşa de obicei, ne bazăm pe atac. Dar am văzut că asta e modalitatea prin care putem câştiga. L-am pierdut pe Benzema la începutul sezonului, dar a venit Bellingham. Avem doi atacanţi senzaţionali, Rodrygo şi Vinicius, dar ei joacă mai mult pe benzi. Aşa că am început să îl jucăm pe Bellingham ca număr 10, într-un sistem 4-3-1-2. Ne-am descurcat excelent la început, Bellingham a dat multe goluri, dar apoi a venit acel meci cu Atletico Madrid, când ne-au dat trei goluri din centrări, pentru că o aripă nu era acoperită. Aşa că am schimbat sistemul şi l-am pus pe Bellingham să ajute mijlocul, defensiva. 

Ne-am adaptat, dar fără să îi incomodăm pe jucători. Vinicius nu vrea să joace la interior, aşa că nu îl voi forţa să o facă. Nu îşi poate arăta calităţile acolo, aşa că îi dau libertate. Lucrez mult defensiv cu echipa, spre exemplu. Ofensiv le dau informaţii, dar nu prea multe. Ce pot să le spun? Vinicius e fantastic 1vs1, dar eu l-am ajutat doar să devină mai eficient în interior, nu pe bandă. E rapid, e talentat, dar trebuie să scoată din joc doi adversari din bandă dacă vrea să şuteze. Când intră în interior, cu o singură atingere poate da gol", a mai spus el. 

Zidane l-a făcut să îşi schimbe viziunea 

Carlo Ancelotti a spus că, în tinereţe, era adeptul unui singur sistem, dar Zidane l-a făcut să se adapteze. 

"Jucam 4-4-2, era sistemul pe care îl învăţasem de la Arrigo Sacchi la Milan. Din cauza asta nu am vrut să îl aduc pe Roberto Baggio la Parma, pentru că el voia să joace număr 10, dar eu nu foloseam astfel de jucători. I-am şi spus că nu am loc pentru el în echipă. Aşa că s-a dus la Bologna. A fost o greşeală şi am încercat să îmi schimb ideile când am plecat la Juventus. Îl aveam pe Zidane acolo, un număr 10 veritabil. Să îl pun în stânga, în dreapta? Era imposibil. Zidane era cel mai important jucător din echipa mea şi trebuia să joace număr 10, aşa că m-am adaptat. De atunci m-am adaptat mereu în funcţie de caracteristicile jucătorilor pentru a-mi construi sistemul de joc", a completat Carlo Ancelotti pentru Times. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?