Tenis de masă După accederea lui Szocs în optimi, Samara reușește să atingă același succes în Coreea de Sud. Când sunt programate următoarele partide ale româncelor

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătoarele de tenis de masă, Bernadette Szocs și Elizabeta Samara, au debutat cu victorii în cadrul competiției WTT Champions Incheon 2024 din Coreea de Sud. Reprezentantele României vor primi puncte importante în clasamentul mondial, după aceste reușite.



Două românce, în optimile de finală la Incheon

Jucătoarele din România participă în la competiția WTT Champions Incheon 2024, turneu organizat în perioada 27-31 martie, în Coreea de Sud. Acesta are o importanță ridicată pentru clasamentul mondial.

Reprezentantele României au debutat cu succes în competiția din Asia, dotată cu premii totale în valoare de 300.000 de dolari. În cursul zilei de ieri, Bernadette Szocs a reușit să se califice în optimile de finală ale turneului, după ce a trecut de Hana Goda, campioana Africii, cu scorul de 11-7 11-9 11-8.

 „Sunt mândră, pentru că a fost visul meu să fiu în top 10 mondial. Țintesc top 5, pas cu pas sunt mai aproape de acest vis și acum mă concentrez pe turneele următoare, pentru că vreau să ajung în top 5 și, desigur, să câștig medalia olimpică”, a declarat Szocs. 

Federația Română de Tenis de Masă a publicat, pe rețelele de socializare, următoarea știre despre parcursul lui Szocs:

„Început fulminant pentru Bernadette Szocs la WTT Champions Incheon 2024! #servimpentruistorie #hairomania #tabletennis

În competiție din Coreea de Sud, unde unii dintre cei mai buni sportivi ai lumii se întrec pentru primele locuri, Bernadette Szocs a făcut pasul în optimile de finală. A fost o victorie convingătoare la debutul pe tablou, în meciul în care tricolora a întâlnit-o pe campioana Africii.

Campioana Jocurilor Europene, Bernadette Szocs (#9 mondial), a reușit jocul pe care și l-a dorit contra Hanei Goda (Egipt, #29 mondial), pe care a eliminat-o printr-o serie de lovituri câștigătoare care a dus scorul la 3-0 (11-7, 11-9, 11-8).

 "Sunt mândră, pentru că a fost visul meu să fiu în top 10 mondial. Țintesc top 5, pas cu pas sunt mai aproape de acest vis și acum mă concentrez pe turneele următoare, pentru că vreau să ajung în top 5 și, desigur, să câștig medalia olimpică", a spus tricolora, imediat după debutul de la WTT Champions Incheon 2024.

În runda următoare, Bernadette Szocs o va întâlni pe învingătoarea meciului Amy Wang (SUA)/Adriana Diaz (Puerto Rico).

Joi, de la 05:45, Elizabeta Samara o întâlnește pe Lily Zhang (SUA), pentru locul în optimile de finală.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Federatia Romana Tenis de Masa (@frtenisdemasa)


În optimi, Bernadette Szocs o va întâlni pe  Adriana Diaz (Puerto Rico), ocupanta locului 10 mondial.

Samara, victorie în această dimineață

Elizabeta Samara s-a calificat, și ea, în optimile de finală ale competiției din Coreea de Sud, după ce a învins-o pe americanca Lily Zhang, în cinci seturi, scor 11-4 11-7 3-11 9-11 11-6.

Pentru un loc în sferturile de finală ale competiției, Samara va juca împotriva lui Yidi Wang (China), ocupanta locului 3 în ierarhia mondială.

Postarea publicată de Federația Română de Tenis de Masă, despre reușita Elizabetei Samara, din această dimineață:

„Victorie pentru Elizabeta Samara, la debutul din Coreea de Sud, la WTT Champions Incheon 2024! #servimpentruistorie #hairomania #tabletennis

Medaliata cu bronz de la Jocurile Europene a eliminat-o pe ocupanta locului al treilea de la Jocurile Panamericane, într-un meci în care calificarea în optimile de finală s-a jucat în setul decisiv.

Elizabeta Samara (#37 mondial) a avut un început ideal de meci, a dus rapid scorul la 2-0, însă o schimbare în jocul sportivei Lily Zhang (SUA, #31 mondial) a echilibrat situația. Din fericire, tricolora a fost cea care a avut inițiativa și loviturile câștigătoare în decisiv, într-un meci adjudecat cu 3-2 (11-4, 11-7, 3-11, 9-11, 11-6).

„E prima dată când jucăm un meci oficial. Sunt fericită pentru prestație, conduceam, ea a schimbat tactica, dar într-un final am reușit să câștig. Avem multe meciuri, turnee, toată lumea vrea să câștige puncte pentru clasament în vederea Jocurilor Olimpice. Sunt fericită, meciurile mă țin în viață, mă binedispun”, a spus tricolora, la finalul primului meci din Coreea de Sud.

În runda următoare, Elizabeta Samara o întâlnește pe Wang Yidi (China), vineri, de la 07:30.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Federatia Romana Tenis de Masa (@frtenisdemasa)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis de masă





DC Media Group Audience
pixel