Jocurile Olimpice După Campionatul Mondial, Qatar vrea să organizeze şi Jocurile Olimpice

Data publicării:
Anthony, Pexels
Anthony, Pexels

În 2022, Qatar a organizat Campionatul Mondial de fotbal, câştigat de Argentina în finala cu Franţa. Acum, însă, oficialii statului şi-au propus să obţină şi organizarea Jocurilor Olimpice. Secretarul general al Comitetului Suprem pentru livrarea şi moştenirea Qatarului, Hasan Abdullah Al Thawadi, a asigurat miercuri că ţara sa are "capacitatea de a organiza Jocurile Olimpice în cel mai bun mod", informează EFE.

"Qatarul poate organiza Jocurile Olimpice în cel mai bun mod şi am anunţat deja dorinţa noastră de a găzdui evenimentul" în 2036, a spus Al Thawadi cu ocazia participării sale la Forumul Economic de la Doha, asigurând însă că decizia aparţine "experţilor".

Qatarul speră să calce astfel pe urmele Parisului, care va găzdui ediţia din 2024 a Jocurilor Olimpice, ale metropolei americane Los Angeles, gazda ediţiei din 2028, şi ale oraşului australian Brisbane, care va organiza marele eveniment polisportiv în 2032.

Potrivit lui Al Thawadi, emiratul din Golful Persic "culege în continuare beneficiile găzduirii Cupei Mondiale de fotbal" din 2022, iar infrastructura sa îl face "să fie pregătit să găzduiasc mai multe evenimente în toate domeniile, nu doar în lumea sportului".

"Mai multe evenimente care să atragă turişti din afara Qatarului"Prin urmare, el doreşte ca ţara sa "să creeze mai multe evenimente care să atragă mai mulţi turişti din afara Qatarului".

Oficialul qatarian a subliniat, totodată, că ţara sa caută să beneficieze de proiecţia asociată organizării competiţiei cu mai multă reprezentare internaţională şi a dat ca exemplu oraşul Barcelona, care a găzduit Jocurile Olimpice în 1992.

"Când Barcelona a găzduit Jocurile Olimpice din 1992, a avut succes, desigur, în organizarea sporturilor, dar a beneficiat şi la nivel turistic, devenind astăzi o destinaţie pe tot parcursul anului", a precizat Al Thawadi.

Impactul Cupei Mondiale de fotbal din Qatar a influenţat în special turismul, care a înflorit enorm anul trecut şi a atins apogeul în timpul Cupei Asiei din acest an.

Cupa Mondială 2022 a găzduit puţin peste 1,8 milioane de fani la "FIFA Fan Festival" locaţia cu o suprafaţă de 145.000 de metri pătraţi şi cu o capacitate de 40.000 de persoane, care a primit în medie 70.000 de vizitatori pe zi pentru a urmări meciurile şi spectacolele live ale diferiţilor artişti din întreaga lume, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel