Superliga Romaniei După Dinamo, și UTA contestă sancțiunile acordate de Comisia de Disciplină. Ambele cluburi fac recurs la decizie

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Cluburile de fotbal Dinamo București și UTA Arad au anunțat, pe paginile de socializare, că au făcut recurs la decizia de miercuri a Comisiei de Disciplină a FRF. Acestea au fost sancționate cu câte o amendă de 100.000 de lei, ambele echipe  trebuind să își dispute meciurile de pe teren propriu fără suporteri.



Dinamo București și UTA Arad au fost sancționate drastic, miercuri, de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal să dispute fiecare patru meciuri fără spectatori, în urma incidentelor de la meciul din ultima etapă a Superligii, desfășurat pe 8 martie, la stadionul Arcul de Triumf. Pe lângă restricționarea accesului fanilor pe teren, cele două cluburi au fost amendate cu câte 100.000 de lei.

UTA Arad contestă pedeapsa

„UTA a făcut recurs. Clubul a atacat prin recurs Hotărârea Comisiei de Disciplină din data de 27.03.2024 în care UTA a fost penalizată cu o amendă de 100.000 de lei și cu disputarea a patru meciuri de acasă fără spectatori”, a anunțat clubul arădean, astăzi, pe pagina sa de Facebook.

„Condamnăm în totalitate actele de violență de pe stadioane, suntem pentru toleranță zero, dar dintre toate consecințele negative ale hotărârii, cel mai puternic ne afectează că sunt pedepsiți 10.000 de oameni din cauza unui grup mic greu de încadrat la categoria de suporteri. Suporterii echipei UTA se îmbracă în roșu și alb, nu în negru. Clubul a făcut recurs în primul rând pentru masa mare de suporteri și pentru echipă. Hai UTA!”, mai scriu oficialii UTA în comunicat.

Dinamo nu acceptă decizia Comisiei

În același timp, Dinamo a reacționat miercuri pe Facebook printr-un comunicat în care condamnă violența, dar declară că va recurge la recurs în ceea ce privește sancțiunile acordate de către Comisia de Disciplină a FRF.

„SC Dinamo 1948 SA vs. AFC UTA Arad - Incidente - În temeiul art. 82.1 și 3.e, art. 83.2.f din RD, cu aplicarea art. 42.1, raportat la art. 27 din RD, se sancționează SC Dinamo 1948 SA cu măsura programării meciurilor fără spectatori pentru patru jocuri și penalitate sportivă de 100.000 lei. În temeiul art. 82.2 și 3.e și art.83.2.f din RD, cu aplicarea art. 42.1, raportat la art.27 din RD, se sancționează clubul AFC UTA Arad cu măsura programării meciurilor fără spectatori pentru patru jocuri și penalitate sportivă de 100.000 lei”, se arată în decizia comisiei, publicată pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Astfel, niciuna dintre cele două echipe nu va mai juca în acest play-out cu spectatori pe teren propriu, ambele mai având de jucat acasă câte patru partide. Partida Dinamo - UTA Arad, încheiată cu scorul de 1-0 în faoarea „câinilor roșii” a fost marcată de incidente între suporteri. Începutul meciului a fost amânat din cauza materialelor pirotehnice aruncate pe suprafața de joc și a unor încăierări între suporterii dinamoviști și cei arădeni, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel