Fotbal international E decis. Thomas Tuchel nu va mai fi antrenorul lui Bayern Munchen din vară

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Germanul Thomas Tuchel o va părăsi pe Bayern Munchen din vară. Acesta a ajuns la o înţelegere cu conducerea clubului în acest sens. 



Jurnalistul german Florian Plattenberg a făcut anunţul pe pagina sa de Twitter, actualmente X. 

"După discuţii corecte, Thomas Tuchel şi conducerea clubului Bayern Munchen au decis să nu mai continue colaborarea din vară. Anunţul oficial va fi făcut curând", a scris acesta. 

Ulterior, şi preşedintele lui Bayern a anunţat despărţirea. 

"În cursul unei discuţii bune, deschise, am ajuns la decizia de a pune capăt de comun acord relaţie noastre de muncă în această vară. Scopul nostru este de a urma o nouă direcţie fotbalistică, cu un nou antrenor principal pentru sezonul 2024-2025", a precizat conducătorul clubului Bayern, Jean-Christian Dreesen, într-un comunicat difuzat de clubul munchenez.

Thomas Tuchel a reacţionat

Şi Tuchel a făcut primele declaraţii despre acest subiect. 

"Am căzut de comun acord că vom încheia colaborarea la finalul sezonului. Până atunci, desigur, voi face tot ce-mi stă în putință împreună cu cei din staff-ul meu tehnic pentru a ne asigura că se va obține cât de mult succes se poate", a spus Tuchel. 

Bayern Munchen nu traversează cea mai bună formă. După înfrângerea din campionat cu Bayer Leverkusen, Bayern Munchen a pierdut, scor 1-0, în optimile de finală ale Ligii Campionilor, cu Lazio, iar apoi a pierdut iarăşi în Bundesliga, scor 3-2, cu Bochum. 

Tuchel a răbufnit la adresa jucătorilor săi, conform unor surse citate de presa germană, şi le-ar fi zis, după meciul cu Lazio, că "nu sunteţi atât de buni pe cât mă aşteptam, astfel că va trebui să mă cobor la nivelul vostru". 

Zidane ar fi pe lista lui Bayern pentru a-l înlocui pe Tuchel 

 Fostul internaţional francez Zinedine Zidane, fără angajament după despărţirea de Real Madrid, este unul dintre numele vizate pentru postul de antrenor al echipei de fotbal Bayern Munchen, campioana en titre din Bundesliga, anunţă presa germană.

Conform postului de televiziune Sky Sport Germania, Zidane figurează pe lista stabilită de oficialii lui Bayern pentru înlocuirea lui Thomas Tuchel, al cărui scaun se clatină serios după al treilea eşec consecutiv suferit de bavarezi, la sfârşitul săptămânii trecute.

Conducătorii clubului munchenez mai iau în calcul, de asemenea, readucerea lui Hansi Flick pe banca tehnică sau încercarea de a-l recruta pe Xabi Alonso, antrenorul rivalei Bayer Leverkusen, actualul lider din Bundesliga.

O altă opţiune, mai surprinzătoare, ar fi angajarea norvegianului Ole Gunnar Solskjaer, fostul antrenor al lui Manchester United, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel