Echipa nationala E oficial! Edi Iordănescu nu mai poate conta pe Olimpiu Moruțan. Cât va dura recuperarea fotbalistului român

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Olimpiu Moruțan a ieșit de pe teren în minutul 83, în partida dintre Ankaragucu și Beșiktaș, fiind accidentat grav și înlocuit de  Anastasios Chatzigiovanis. Dacă informațiile despre accidentarea sa nu erau cunoscute la cald, acestea au început să apară, nearătând deloc bine pentru el, dar nici pentru lotul echipei naționale a României.



După operația lui Pușcaș, urmează cea a lui Moruțan

Olimpiu Moruțan s-a accidentat în timpul partidei de marți dintre Ankaragucu și Beșiktaș, fiind înlocuit. Românul va rata, cel mai probabil, competiția din vară, EURO 2024.

Din ultimele informații, mijlocașul de 24 de ani a suferit o ruptură a tendonului lui Achile, fiind operat în curând. Accidentarea din meciul de ieri, din minutul 83, înseamnă ratarea EURO 2024 și o perioadă de recuperare de peste șase luni. Astfel, selecționerul Edi Iordănescu nu va mai putea conta pe aportul adus formației naționale de către internaționalul român.

Moruțan se alătură colegului său de națională, George Pușcaș, care s-a accidentat la mână și a fost, totodată, supus unei intervenții chirurgicale. Astfel, în urma investigațiilor medicale din ziua de miercuri, s-a confirmat cel mai grav scenariu luat în calcul în ceea ce privește starea lui Olimpiu, cea a rupturii de tendon.

Verdict dur: Ruptură de tendon

„Din păcate, Olimpiu are ruptură a tendonului lui Achile, o accidentare cumplită care foarte probabil îl va face indisponibil pentru 7-8 luni. E o veste tare grea pentru Edi, mai ales că Moruțan juca meci de meci, cu evoluții consistente, în campionatul Turciei. Iar aportul lui în preliminarii a fost unul considerabil, în momente-cheie. Un jucător valoros pe care România îl pierde atât de aproape de EURO 2024… E greu, e mare păcat!”, scrie Prosport.

În acest sezon, Moruțan înregistrase 37 de meciuri jucate, pentru Galatasaray și Ankaragucu, în toate competițiile, înscriind cinci goluri și având patru pase de gol. În preliminariile EURO 2024, pentru formația condusă de Iordănescu, Moruțan a apărut în nouă din cele 10 partide care au determinat calificarea României la EURO 2024.

Moruțan a oferit o pasă de gol în meciul contra Andorrei. De asemenea, mijlocașul de 24 de ani a mai oferit două pase de gol în remiza dintre tricolori și elvețieni și un asisst în meciul încheiat cu 1-0, cu echipa Elveției, pe Arena Națională.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel