Tenis Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice. Victorie în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România merge la Jocurile Olimpice şi cu echipa feminină de tenis de masă. Bernadette Szocs şi coechipierele sale s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Coreea de Sud şi şi-au asigurat biletele pentru Olimpiadă. 



Selecţionata feminină a României s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale de tenis de masă pe echipe de la Busan (Coreea de Sud), dar şi la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a învins formaţia Egiptului cu 3-0.

Primul punct al tricolorelor a fost adus de Bernadette Szocs, care a dispus de Hana Goda cu 3-1 (11-2, 6-11, 11-8, 11-6). Apoi Elizabeta Samara a învins-o spectaculos pe Dina Meshref, cu 3-2 (11-13, 8-11, 11-5, 11-7, 11-9), revenind de la 0-2 la seturi. Punctul victoriei a fost adus de Adina Diaconu, care nu i-a lăsat nicio şansă adversarei sale, Yousra Helmi, pe care a întrecut-o cu 3-0 (11-8, 11-7, 11-5).

România va juca în sferturile de finală la Busan cu puternica echipă a Japoniei, meci programat joi.

Lotul feminin este format din Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Elena Zaharia, antrenorii Viorel Filimon, Mihaela Şteff şi kinetoterapeutul Petruţ Ghiţă.

La competiţie participă 40 de echipe, la feminin şi masculin. Campionatele Mondiale pe echipe sunt criteriu de calificare pentru JO Paris 2024, iar primele opt echipe vor avea asigurată calificarea directă la Jocurile Olimpice, scrie Agerpres.

Locul 5 la ultimele două Campionate Mondiale



La ultimele două ediţii ale CM, 2018 (Halmstad, Suedia) şi 2014 (Tokyo, Japonia), echipa naţională feminină a obţinut locul cinci.

Echipa masculină a României va juca şi ea miercuri în optimile de finală (13:00, ora României), contra Chinei, campioana mondială şi olimpică en titre.

Performanţa echipei feminine de tenis de masă face ca Team Romania să ajungă la 76 de sportivi calificaţi la JO 2024, potrivit COSR.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?