Fotbal international Echipa la care Andres Iniesta a jucat al 1.000-lea său meci ca profesionist

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Andres Iniesta, fostul căpitan al echipei FC Barcelona, a jucat sâmbătă cea de-a 1.000 partidă ca profesionist, la echipa sa actuală, Emirates FC, transmite agenţia EFE.



Andres Iniesta, care va împlini 40 de ani pe 11 mai, a adunat 723 de partide pentru FC Barcelona, înainte de a pleca la echipa din Japonia Vissel Kobe, pentru care a jucat de 134 de ori.

În vara anului 2023, Iniesta a semnat cu Emirates FC, echipă din campionatul Emiratelor Arabe Unite, unde a jucat sâmbătă al 12-lea său meci, contra echipei Ajman (scor 0-2).

Totodată, Andres Iniesta a îmbrăcat de 131 de ori tricoul selecţionatei Spaniei, alături de care a câştigat un titlu de campion mondial şi două titluri de campion european.

În cele 1.000 de partide, Iniesta a dat 192 de assist-uri şi a înscris în total 104 goluri, cel mai important dintre ele, fiind cel din finala Cupei Mondiale din anul 2010, meci câștigat de Spania cu 1-0 după prelungiri contra Olandei.

Iniesta a cucerit în total 38 de trofee, printre care patru Ligi ale Campionilor şi nouă titluri de campion al Spaniei împreună cu FC Barcelona.

Iniesta a zis  că atingerea acestei borne este ceva foarte special' pentru el. 'Când jucam pe terenul de la Fuentealbilla sau la Albacete, visul meu era să fiu fotbalist, dar nu mi-am putut imagina niciodată că mă voi putea bucura de o carieră atât de lungă şi frumoasă', a declarat Andres Iniesta într-un comunicat dat publicităţii de societatea de impresariat care îi reprezintă interesele.

'Mă simt privilegiat pentru tot ceea ce am putut experimenta şi pentru toată dragostea primită în aceşti ani. O mie de mulţumiri tuturor celor care m-au susţinut, în special părinţilor şi familiei mele, pentru sprijinul necondiţionat', a adăugat Iniesta.

dcsport Team | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?