Echipa nationala Edi Iordănescu a fost desemnat antrenorul anului 2023 în România. Mesajul selecţionerului

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Selecţionerul Edi Iordănescu a fost desemnat antrenorul anului de către cei de la GSP. Calificarea naţionalei României la EURO 2024 de pe primul loc al grupei de calificare, în faţa Elveţiei, dar şi prestaţiile solide ale tricolorilor i-au adus acest titlu lui Edward Iordănescu. 

"Sunt deosebit de onorat de încrederea și aprecierea care îmi sunt oferite prin acest premiu (antrenorul anului), unul cu rezonanță aparte pentru mine, în urma anchetei realizate de o prestigioasă instituție de presă care mi-a însoțit copilăria, tinerețea și maturitatea în fotbal.

În aceeași măsură, sunt mândru că mă alătur în acest context unor nume de referință din antrenorat care au marcat ultimele decenii din fotbalul nostru. E doar pentru a doua oară când premiul revine unui selecționer al echipei naționale de fotbal a României, iar acest aspect aduce o responsabilitate și mai mare pentru mine.

Vă mărturisesc faptul că înțeleg și apreciez toate avantajele erei digitale, de care beneficiez inclusiv în activitatea mea ca antrenor, dar rămân profund atașat de ideea unui ziar de sport veritabil. Și asta nu doar din motive ce țin de nostalgie ci, pur și simplu, sunt convins că puterea cuvântului tipărit, care rămâne într-un format fizic, poate avea un impact major asupra tinerelor generații. Mi-aș fi dorit să citesc ziarul “Gazeta Sporturilor” după calificarea României la EURO 2024! Și cel după victoria cu Elveția, de la București! Dar poate îl vom citi în zilele turneului final european de anul viitor.

Cu toată recunoștința pentru acest premiu, vă împărtășesc faptul că nu sunt neapărat un antrenor al trofeelor individuale, ci cred că am început deja să mă consolidez ca un antrenor al obiectivelor îndeplinite. Iar acestea devin realitate doar prin echipă.

Așadar, cred că acest premiu li se cuvine tuturor jucătorilor care au contribuit la campania de excepție a naționalei spre EURO 2024, suporterilor români din țară și de pretutindeni, membrilor staff-ului meu, colaboratorilor, echipei din spatele echipei de pe teren.

Așa cum “Gazeta Sporturilor” s-a consacrat drept spiritul unei echipe ce a parcurs generațiile sunt convins că și drumul început de noi, toți cei de mai sus, împreună, are potențialul de a se fixa ca un exemplu pentru fotbalul și societatea noastră. Și de a oferi alte sărbători românilor, cum a fost în 2023", a scris Edi Iordănescu pe Facebook.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel