Echipa nationala Edi Iordănescu a răspuns evaziv când a fost întrebat dacă rămâne la naţională după EURO 2024. "Nu ştiu cum vede FRF continuitatea"

Data actualizării: | Data publicării:
Foto DC Sport
Foto DC Sport

Edi Iordănescu nu a făcut încă niciun anunţ despre plecarea de la naţională după EURO 2024, dar nici nu şi-a prelungit contractul cu cei de la Federaţia Română de Fotbal. La conferinţa de presă dinaintea meciului cu Irlanda de Nord, primul amical înaintea EURO 2024, Edi Iordănescu a dat un răspuns evaziv când a fost întrebat dacă îi va mai antrena pe tricolori şi după turneul final din Germania. 

”Pentru mine personal asta nu e o problemă. Precum preşedintele FRF a transmis, poate o să avem o discuţie după această acțiune. Pentru mine a fost mai important să gestionez cu staff-ul meu această performanţă.

Să ne gândim la ce avem de făcut în continuare, să pregătim atent strategia, să pregătim cât mai bine aceste acţiuni. Vă garantez că totul va fi la cel mai înalt nivel. Mai departe, vedem ce va fi.

Vă asigur că naționala României va avea prioritate în sufletul meu mereu. Vom vedea exact ce gânduri are FRF, noua propunere, noua ofertă.

Nu ştiu sigur. Nu ştiu cum pot evolua lucrurile. Eu sunt un om şi un antrenor care îşi asumă responsablităţi. Pentru a face acest lucru, trebuie să ştiu ce obiective se cer.

Nu ştiu cum vede FRF continuitatea. Ar fi ideal să fie un răspuns până la turneul final, dar nu e nimic sigur.”, a declarat Edi Iordănescu.

Ce l-a dezamăgit pe Iordănescu după calificarea la EURO 2024

"Mare mi-a fost dezamăgirea că după ce am reuşit această calificare fantastică, în continuare băieţii noştri traversează perioade nu tocmai bune la cluburi. 

Fie nu joacă, fie joacă destul de puţin. Eu sunt alături de ei total. Încrederea mea către ei a fost, cred, demonstrată în nenumărate rânduri. Ei ştiu că îi susţin total, dar trebuie să facă eforturi şi să vină pregătiţi sută la sută când ne vom strânge în martie. 

Ştiu că vin cu tot devotamentul la echipa naţională, vin cu sufletul, vin cu spirit, cu atitudine, dar e foarte importantă forma sportivă cu care ei vin de la cluburi. Toate aceste lucruri sunt obligatorii pentru a putea să ne pregătim cât mai bine şi să arătăm cât mai bine la debutul la EURO 2024.

Băieţii trebuie să înţeleagă că de când am venit la echipa naţională, încrederea mea în ei a fost totală. Dar şi asumarea responsabilităţii, din partea mea, a fost totală. De fiecare dată am ieşit public, indiferent de moment, şi mi-am asumat responsabilitate. Am apărat grupul în momentele grele, m-am pus scut pentru ei. Am făcut-o din suflet, cu toată puterea, necondiţionat. Voi face asta şi în continuare. Dar ei trebuie să înţeleagă că trebuie să mergem la următorul nivel.

Am văzut declaraţiile lor după tragere, pline de entuziasm, şi m-au bucurat. Dar asta ne obligă şi mai tare. Pentru că dacă până acum eu din prima clipă am spus că vom fi la EURO şi am livrat în frunte cu băieţii, de acum responsabilitatea trebuie să fie comună. Ne-am dorit să fim la EURO, ok. Vrem să ieşim din grupe, foarte bine. Dar eforturile trebuie să fie comune. Să nu uităm valorile grupului după care ne-am ghidat, de la regulile pe care le-am avut, la calitatea muncii pe care am făcut-o. Din momentul ăsta totul trebuie să meargă la nivelul următor", a declarat Edi Iordănescu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel