Echipa nationala Edi Iordănescu a reacționat la verdictul dur dat lui Moruțan. Ce mesaj i-a transmis fotbalistului

Data actualizării: | Data publicării:

Selecționerul echipei naționale este alături de internaționalul Olimpiu Moruțan, după accidentarea care îl va ține în afara terenului de fotbal mai bine de jumătate de an.Alături de Moruțan, în clipele nefaste

Edi Iordănescu i-a transmis internaționalului Olimpiu Moruțan un mesaj de susținere, după accidentarea gravă pe care a suferit-o în meciul de marți seară. Mijlocașul de 24 de ani va reveni pe teren după o perioadă minimă de șase luni.

„Toți alături de tine, Oli! Totul va fi mai greu și mai trist fără tine, dar vom lupta și pentru tine!!

Suntem convinși, fiecare, că vei reveni mai puternic!! Familia Echipei Naționale te așteaptă înapoi!!”, a scris Iordănescu, miercuri, pe contul său de Facebook.

Olimpiu Moruțan s-a accidentat în timpul partidei de marți dintre Ankaragucu și Beșiktaș, în minutul 83, fiind înlocuit. Românul va rata, cel mai probabil, competiția din vară, EURO 2024.

Moruțan se alătură colegului său de națională, George Pușcaș, care s-a accidentat la mână și a fost, totodată, supus unei intervenții chirurgicale. Astfel, în urma investigațiilor medicale din ziua de miercuri, s-a confirmat cel mai grav scenariu luat în calcul în ceea ce privește starea lui Olimpiu, cea a rupturii de tendon.

Ruptură de tendon, pentru Olimpiu Moruțan

„Din păcate, Olimpiu are ruptură a tendonului lui Achile, o accidentare cumplită care foarte probabil îl va face indisponibil pentru 7-8 luni. E o veste tare grea pentru Edi, mai ales că Moruțan juca meci de meci, cu evoluții consistente, în campionatul Turciei. Iar aportul lui în preliminarii a fost unul considerabil, în momente-cheie. Un jucător valoros pe care România îl pierde atât de aproape de EURO 2024… E greu, e mare păcat!”, potrivit Prosport.

În acest sezon, Moruțan înregistrase 37 de meciuri jucate, pentru Galatasaray și Ankaragucu, în toate competițiile, înscriind cinci goluri și având patru pase de gol. În preliminariile EURO 2024, pentru formația condusă de Iordănescu, Moruțan a apărut în nouă din cele 10 partide care au determinat calificarea României la EURO 2024.

Moruțan a oferit o pasă de gol în meciul contra Andorrei. De asemenea, mijlocașul de 24 de ani a mai oferit două pase de gol în remiza dintre tricolori și elvețieni, și un asisst în meciul încheiat cu 1-0, cu echipa Elveției, pe Arena Națională.

În urma acestei accidentări, Moruțan va rata participarea la EURO 2024 (14 iunie - 14 iulie).

La turneul final din Germania, România va face parte din Grupa E, alături de Ucraina, Belgia și Slovacia.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel