Echipa nationala Edi Iordănescu, în Spania pentru a-i urmări pe jucătorii naţionalei. 2023, anul în care tricolorii au avut cel mai bun golaveraj

Data publicării:
Foto DC Sport
Foto DC Sport

Selecţionerul Edi Iordănescu este în continuare în Spania, acolo unde îi urmăreşte la lucru pe jucătorii echipei naţionale. 



"În perioada 11-21 ianuarie, selecționerul Edward Iordănescu se află în Spania pentru a urmări la lucru cât mai mulți tricolori, atât la antrenamente, cât și la meciuri oficiale sau amicale.

Pe 11 ianuarie, Iordănescu s-a deplasat în cantonamentul lui CFR Cluj din Spania, la Oliva Nova, unde i-a monitorizat pe jucătorii de națională, prima reprezentativă, dar și pe cei eligibili U21, la ședințe de pregătire și în partida de verificare cu Gent. Aici, selecționerul a avut și discuții cu Andrea Mandorlini în privința fotbaliștilor români.

La Oliva Nova au fost prezenți, în perioada 8-17 ianuarie, și Lucian Sănmărtean, antrenorul secund al României U21, și Răzvan Stanca, antrenor cu portarii la aceeași reprezentativă", transmite FRF.

Andrei Raţiu, urmărit la 2 meciuri. România joacă în Spania contra Columbiei în martie

"Pe data 15 ianuarie, Iordănescu s-a mutat la Madrid, la Andrei Rațiu, fotbalist legitimat la Rayo Vallecano. Aici a asistat la trei ședințe de antrenament și a dialogat cu antrenorul Francisco Javier Rodríguez în ceea ce privește perspectivele fundașului dreapta al naționalei.

În această seară, selecționerul României se va afla în tribune la partida Atletico Madrid – Real Madrid, în Cupa Spaniei, meci ce se dispută pe stadionul Civitas Metropolitano din Madrid, acolo unde pe 26 martie România va întâlni Columbia într-un meci de pregătire în perspectiva EURO 2024.

Vineri, se va deplasa în nordul Spaniei, la Vitoria-Gasteiz, unde se va întâni cu Ianis Hagi și cu antrenorul acestuia de la Deportivo Alaves, Luis García Plaza, iar seara va asista la partida pe care Alaves o va disputa pe teren propriu cu Cadiz, în La Liga.

Selecționerul va reveni sâmbătă la Madrid pentru a-l urmări pe Andrei Rațiu, în meciul disputat pe teren propriu de Rayo Vallecano cu Las Palmas. Duminică are programată revenirea în țară", mai arată sursa citată.

2023, anul în care tricolorii au avut cel mai bun golaveraj din ultimii 16 ani

"Parcursul excelent al naționalei României spre EURO 2024, încheiat cu calificarea la turneul final din Germania, fixează și un reper pozitiv special la nivelul istoriei recente a tricolorilor.

Anul calendaristic 2023 este cel pe care echipa națională de fotbal a României l-a încheiat cu cel mai bun golaveraj general (partide oficiale și amicale) din ultimii 16 ani!

Tricolorii pregătiți de Edward Iordănescu au marcat 16 goluri și au încasat doar 5 pe durata celor 10 meciuri programate în 2023. Performanța este cu atât mai importantă cu cât toate cele 10 partide au avut caracter oficial, în cadrul preliminariilor EURO 2024. Anii cu care se “duelează” golaverajul din 2023 al tricolorilor au presupus inclusiv meciuri amicale, de cele mai multe ori.

Din 2007 nu au reușit tricolorii un an atât de bun, per total, inclusiv la raportul golurilor marcate versus goluri primite. În 2007 disputau 12 meciuri, dar dintre care 3 cu caracter amical iar celelalte în preliminariile EURO 2008. Atunci, sub comanda lui Victor Pițurcă, naționala noastră încheia anul cu un golaveraj +17, cu 24 de goluri marcate și 7 primite.

Borna lui 2007 trebuie înțeleasă însă și prin contextul ultimei partide din acel an, din grupa de calificare la EURO 2008, care însă nu mai avea nicio miză pentru noi și nici pentru adversar, Albania. Practic, tot un fel de “amical”. Tricolorii s-au impus cu 6-1 la București și astfel, practic, au setat golaverajul +17!", mai spun cei de la FRF. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel