Echipa nationala Edi Iordănescu își cunoaște viitorul, după EURO 2024: „Accept provocarea într-o ligă europeană, la nivel de club”

Data publicării:
Federația Română de Fotbal
Federația Română de Fotbal

Selecționerul român a fost întrebat în repetate rânduri despre viitorul său la echipa națională a României. Dacă până acum a evitat să răspundă clar curiozității generale privind prelungirea contractului la selecționata de fotbal a țării noastre, Edi Iordănescu a oferit, pentru prima dată, un răspuns mai clar.Edi Iordănescu se află alături de „tricolori” în cantonamentul de la Mogoșoaia. Jucătorii naționalei vor întâlni selecționatele Bulgariei și Liechtensteinului în cadrul meciurilor pregătitoare, înaintea Campionatului European din Germania (14 iunie - 14 iulie).

Lotul preliminar convocat de Iordănescu și programul meciurilor amicale pot fi accesate AICI.

„Antrenarea unei echipe de club oferă o gamă mai largă de posibilități”

Antrenorul în vârstă de 45 de ani a declarat că este pregătit să accepte o nouă provocare de la un club de fotbal din Europa, chiar dacă experiența de a conduce o echipă națională a fost una impactantă pentru cariera sa.

„După ce am antrenat toate nivelurile fotbalului de club românesc, mi-am îndeplinit mereu obiectivele și în final am câștigat campionatul. Conducerea naționalei României mi s-a părut următorul pas normal. Am atins obiectivul pe care îl aveam, calificarea la EURO 2024.

Așadar, pentru viitor, mi se pare cumva un pas evident să accept provocarea într-o ligă europeană, la nivel de club, și sunt pe deplin pregătit pentru acest tip de provocare. În acest moment, sunt concentrat pe această oportunitate incredibilă pe care o avem eu și echipa mea, EURO 2024.

Îmi place meseria de antrenor principal al naționalei României, nu aș spune 'nu' unei provocări similare, dar trebuie să recunoaștem că antrenarea unei echipe de club oferă o gamă mai largă de posibilități de a ne pune în practică abilitățile.

Există mai mult timp pentru a pregăti jucătorii, pentru a construi chimie pe teren și în afara terenului și, de asemenea, modalități de îmbunătățire a echipei prin transferuri”, a declarat Edi Iordănescu, citat de Fanatik.

Iordănescu și-a schimbat perspectiva asupra naționalei

La începutul lunii mai, Iordănescu spunea că se află în discuții cu Federația Română de Fotbal, pentru prelungirea contractului la selecționata de fotbal a României: „Suntem în discuții pentru prelungire, suntem pe aceeași undă. Nu sunt probleme din punctul ăsta de vedere.

Nu știu dacă vi se par încete sau rapide discuțiile, nu pot să mă angrenez în nicio discuție că se va întâmpla azi, mâine sau până la european. Dar ce pot să spun este că România este mereu pentru mine pe primul loc și va rămâne în inima mea și că are întâietate”, declara Edi Iordănescu, luna trecută.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel