Echipa nationala Edi Iordănescu le taie elanul celor care văd România în semifinale la EURO 2024. "Spuneau că nu o să ne calificăm şi acum... Nu e aşa!"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Selecţionerul Edi Iordănescu a 



"Cred că în faţa noastră stă o capcană extrem de periculoasă, şi dacă nu facem paşii corecţi riscăm să avem probleme. Hai să ne întoarcem un pic în timp. Acum un an de zile, foarte puţină lume mai credea în echipa naţională. Foarte puţină lume credea că echipa naţională poate să se califice la turneul final, cu atât mai puţin în maniera în care am făcut-o. Foarte mulţi spuneau că nu merităm să ne calificăm la turneul final. Şi acum am văzut voci care vorbesc de sferturi, de semifinale. Suntem într-o eroare. Să nu uităm că noi, în primul rând, dacă am reuşit să producem această performanţă, am reuşit cu mult realism. 

CITEŞTE ŞI Viorel Moldovan spunea după meciul tur cu Israel că nu vrea să ne calificăm la EURO. Nicolae Stanciu i-a răspuns după meciul cu Elveţia

"Nu există adversari de evitat. Toţi sunt de evitat"

Eu sunt realist, am analizat foarte bine cu colegii mei mijloacele pe care le avem, am pregătit deciziile care urmau să fie luate ca să ne creştem nivelul. Dar am fost conştienţi şi de capacitatea noastră la un anumit moment, şi de posibilităţile adversarilor. Când vorbeşti de o tragere la sorţi la un turneu final, nu poţi, din punctul meu de vedere, să vorbeşti de adversari de evitat. Toţi sunt de evitat. Varianta cealaltă era să stăm acasă. Cu siguranţă că la un turneu final nu sunt decât cei mai buni jucători, cei mai buni antrenori, cele mai bune echipe. De aia sunt acolo! 

Deci, niciun moment nu am planificat personal să avem şansă la tragere de un adversar sau să îl evităm pe altul. Trebuie să fim foarte realişti, să ştim că ne aşteaptă o provocare majoră, împotriva unor adversari de calibru", a declarat Edi Iordănescu într-un interviu pentru FRF.tv. 

România va înfrunta Belgia, Slovacia şi câştigătoarea playoff-ului B (Islanda, Israel, Ucraina sau Bosnia) în grupa E a EURO 2024. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel