Echipa nationala Edi Iordănescu, ofertă de 5 milioane de euro. Ce răspuns a dat clubului de fotbal

Data publicării:

Selecționerul României, Edward Iordănescu, ar fi primit o ofertă de 5 milioane de euro din partea unui club de fotbal în urmă cu aproximativ o lună.



Întrebat în repetate rânduri care este viitorul său în ceea ce privește echipa națională a României, Edi Iordănescu a solicitat răbdare, întrucât obiectivul său principal în acest moment este legat doar de înregistrarea unor prestații pozitive la Campionatul European din Germania (14 iunie - 14 iulie).

Iordănescu, exclusiv pentru echipa națională

În urmă cu aproximativ o lună, se pare că Edi Iordănescu a primit o ofertă din Arabia Saudită. Clubul Al-Ahli i-ar fi propus un salariu de 5 milioane de euro anual, însă antrenorul ar fi refuzat propunerea.

„A avut o ofertă foarte bună, pe bani foarte mulți, din Arabia Saudită. Dar voiau un răspuns rapid, iar Edi a refuzat. Voiau acum (n.r.- înainte de EURO). Îți dai seama, 5 milioane de euro!

E de apreciat Edi, nu neapărat că a refuzat banii, dar vrea să meargă la acest Campionat European”, a spus Ionel Dănciulescu, la emisiunea Digi Sport Special.

Edi Iordănescu a negat primirea vreunei oferte

Totuși, în cadrul unei conferințe de presă întreprinse luni, 3 iunie, Edward Iordănescu a dorit să clarifice orice speculație privind preluarea unui club de fotbal, spunând că nu a primit nicio ofertă.

„Nu în ultimul rând, vreau să clarific asta: am fost întrebat dacă mi-aș dori o provocare la un club european. Ce antrenor român nu și-ar dori asta? Și am spus că este un pas firesc, pentru asta muncesc, dar prioritate pentru mine rămâne pregătirea turneului final.

În raport cu continuitatea îmi doresc să continui cu echipa națională, alături de grupul frumos pe care îl avem, cu încredere și entuziasm, însă nu depinde doar de mine. Cred că dacă ne-ar fi propus un contract acum, pe care să-l rediscutăm după EURO l-aș fi luat foarte serios în calcul.

Ce se va întâmpla zilele următoare raportat la contractul meu vă spun cu sinceritate că nu stăpânesc. Ultima problemă au fost banii pentru mine, nu cred că ar trebui un efort mai mare decât a fost la alt selecționeri, pentru mine altele sunt lucrurile care prioritizează.

Nu am avut oferte, pentru că mintea mea și gândurile mele nu am avut au fost deschise pentru asta: exclusivitate totală a avut echipa națională și pregătirea turneului final. Nu cred că poate să vină cineva să spună că am intrat cu cineva într-o negociere. Până în ultima clipă, dorința mea este să fiu aici și dau credit total turneului final”, a spus Edi Iordănescu, citat de Agerpres.

„Tricolorii” vor evolua în două meciuri de pregătire înaintea turneului final din Germania, împotriva selecționatelor Bulgariei și Liechtensteinului.

Lotul preliminar convocat de Iordănescu poate fi accesat AICI.

Programul echipei naționale a României

- Marți, 4 iunie, ora 21:30, stadion „Steaua”: România – Bulgaria (amical)

- Vineri, 7 iunie, ora 21:00, stadion „Steaua”: România – Liechtenstein (amical)

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?