Echipa nationala Edi Iordănescu răspunde contestatarilor: „Eu nu am niciodată orgolii când vorbim despre echipa națională”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Deciziile luate de selecționerul român privind jucătorii convocați la echipa națională au reprezentat obiectul mai multor dezbateri, astfel că Edi Iordănescu a dat o serie de explicații criticilor săi.Edi Iordănescu are multe activități de desfășurat

Selecționerul a spus că nu are niciun fel de orgoliu în ceea ce privește deciziile luate la echipa națională, așteptând ca cei din jur să îi respecte mai mult munca depusă: „M-am obișnit cu multe lucruri, deși nu ar fi trebuit să o fac. Consider că altfel ar fi trebuie să ne aducem aportul în pregătirea turneului final.

Dacă am ajuns la EURO neînvinși, probabil ar fi trebuit să fie mai mult respect pentru munca noastră. Eu nu am niciodată orgolii când vorbim despre echipa națională”, a spus Edi Iordănescu, pentru Digi Sport.

Totodată, Iordănescu a mai dezvăluit că are pregătită o listă de jucători „de rezervă” din cadrul căreia va convoca anumiți fotbaliști, în cazul în care vor apărea accidentări: „Există, cu toate că nu va fi ușor. Există doar în cazul în care apar accidentări.

Să dea Dumnezeu să ieșim sănătoși după aceste meciuri amicale. Este o provocare, pentru că poți avea nevoie de un anumit tip de jucători și e greu să-l găsești în momentul de față.

Lista de back-up înseamnă mai mulți jucători, nume nu pot să dau. Am încercat să acoperim cât mai multe poziții, să avem în caz că se întâmplă ceva”, a mai declarat Edi Iordănescu.

CITEȘTE ȘI Adrian Porumboiu e de acord cu jucătorii aleși de Edi Iordănescu: „Oltenii sunt ultimii care pot acuza pe cineva de orgoliu”

 

Mesajul pentru suporterii români, înaintea turneului final

„Ne reunim cu încredere și bucurie după ce am îndeplinit obiectivul calificării la EURO 2024 și fiecare dintre noi e pregătit să ducă mai departe, cu reponsabilitate și mândrie, acest parcurs care a bucurat milioane de români.

Tot ce am reușit bun până azi s-a construit pe disciplină, spirit de luptă și coeziune. Disciplina s-a păstrat, spiritul de luptă trebuie dovedit neîncetat, iar coeziunea stă la baza selecției pentru acest lot cu care abordăm ultimele teste și ne pregătim de turneul final. Am crescut împreună ca echipă și individual, dar pentru provocarea ce urmează e nevoie de mult mai mult, într-un timp foarte scurt.

Am spus-o de la bun început, vom merge la EURO 2024. Și iată că fotbalul românesc se reîntoarce în elită după 8 ani. Însă n-am putut garanta rezultatele de pe parcurs, nimeni nu poate face asta! Tocmai de aceea, nici acum nu pot garanta suporterilor un rezultat sau altul în meciurile ce ne așteaptă în Germania.

Dar din toate lucrurile bune de care este capabilă naționala României de azi, pentru cel puțin două pot garanta oricând, oriunde și în fața oricui: dăm tot ce avem mai bun pe teren, în fiecare secundă din fiecare meci, și nu cedăm indiferent cum curge jocul și ce spune scorul!

Iar de aici pleacă și mesajul meu pentru suporterii români:

Vor fi momente grele, pentru că nimic din ce se merită cu adevărat nu se obține ușor. Dar stați cu nădejdea, credința și inima lângă noi! Până la final. Indiferent ce se întâmplă!

Pentru că noi vom da totul pentru voi! Până la final. Indiferent ce se întâmplă!”, a fost mesajul selecționerului român, înainte de EURO 2024.

„Tricolorii” vor evolua în două meciuri de pregătire înaintea turneului final din Germania, împotriva selecționatelor Bulgariei și Liechtensteinului.

Lotul preliminar convocat de Iordănescu poate fi accesat AICI.

Programul echipei naționale a României

- Marți, 4 iunie, ora 21:30, stadion „Steaua”: România – Bulgaria (amical)

- Vineri, 7 iunie, ora 21:00, stadion „Steaua”: România – Liechtenstein (amical)

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel