Echipa nationala Edi Iordănescu recunoaște rolul tatălui său în dezvoltarea sa ca antrenor. „Tatăl meu are un rol mare”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Selecționerul echipei naționale a României a oferit ultimele perspective asupra mult așteptatului debut al formației „tricolore” la EURO 2024.Selecționerul Edward Iordănescu a afirmat, vineri, într-un interviu difuzat pe canalul de YouTube al FRF, că tatăl său, fostul selecționer Anghel Iordănescu, a avut un rol important în formarea sa ca antrenor.

„Tatăl meu are un rol mare, pentru că de la el mi-am însușit foarte multe lucruri și pentru mine a fost tot timpul un mentor, a fost mai mult decât tatăl meu. În plan profesional, cu siguranță să ai un părinte care a fost la patru turnee finale împreună cu echipa națională, care a scris istorie, este un motiv de bucurie, dar și un reper.

Mai departe, povestea ne-am scris-o noi. Sigur, mi-am însușit foarte multe lucruri de la el, dar nu sunt foarte confortabil să vorbesc despre ele, pentru că lumea trebuie să le descopere și să le aprecieze, sau nu. Dar pot să spun că etica muncii a fost ceva foarte important pentru mine”, a afirmat tehnicianul.

Echipa națională e „motivată și capacitată”

Edi Iordănescu a mai transmis, totodată, că Ucraina, prima adversară de la EURO 2024, are experiența turneelor finale, ceea reprezintă un atu față de echipa națională de fotbal a României.

„Simt echipa motivată, capacitată, este foarte important însă să fim și echilibrați, știm foarte bine ce avem de făcut. Suntem conștienți că Ucraina este o echipă cu foarte multe calități individuale, au jucători la echipele de top din Europa și sunt 15 sau 16 jucători care au fost și la ultimul turneu final, asta înseamnă experiență și e un atu în plus comparativ cu noi”, a mai declarat Iordănescu.

El a afirmat că își dorește ca echipa națională a României să stea cât mai mult la Campionatul European din Germania: „După opt ani suntem din nou în lumea bună a fotbalului, este ceea ce ne-am dorit.

Pregătirea a fost complexă, cu o selecție atentă, cu multă muncă, seriozitate și am avut șansa să construim un grup frumos în final. Ne dorim să stăm cât mai mult în Germania, asta este clar, și pentru asta ar trebui să producem rezultate.

Dar noi am învățat că trebuie să o luăm pas cu pas, să punem tot ce avem mai bun, să intrăm cu personalitate și responsabilitate, cu respect față de adversar, dar cu încredere în forțele noastre.

Dacă vom proceda așa, sunt sigur că România poate face o performanță frumoasă, mai ales că nu avem o istorie foarte bogată în privința campionatelor europene. și este o șansă în plus pentru această generație. Acest grup știe ce are de făcut, suntem pregătiți pentru asta, rămâne de văzut cât putem să demonstrăm și pe teren”, a completat selecționerul.

„Îmi doresc să reprezentăm cu cinste România”

„Privim EURO cu mult entuziasm și cu multă energie pozitivă, cu speranță, dar în același timp extrem de responsabili. și suntem capacitați pentru că reprezentăm România. E o bucurie pentru mine, dar și o responsabilitate, pentru că îmi doresc împreună cu grupul frumos pe care l-am format să reprezentăm cu cinste România. La final să dea Dumnezeu să adunăm puncte suficiente pentru a face un prim pas pentru ieșire din grupe.

Sunt momente unice, pentru care un antrenor muncește și visează, este un vis împlinit. Am realizat o calificare frumoasă și ne dorim să prelungim acest moment cât mai mult. Acum este o nouă provocare, la un cu totul alt nivel, este ceea ce am produs noi prin performanțele pe care am făcut-o.

Am câștigat aceste momente unice, vrem să le trăim la maximum, dar vrem să ieșim bine din ele și să fie o lecție atât pentru noi cât și pentru generațiile care urmează, și anume că se poate atunci când dai totul și când pui ce e mai bun în joc”, a adăugat acesta.


Edward Iordănescu le-a transmis suporterilor români care vor asista la partidele de la EURO 2024 că trebuie să se aștepte și la momente mai grele: „Vreau să le transmit suporterilor români că vrem să fie alături de noi și că trebuie să fie pregătiți și pentru momente mai grele.

Sunt normale la un astfel de nivel, trebuie să se încarce cu răbdare, cu energie și atunci când va fi mai greu pentru noi, să fie prezenți și să ne facă să simțim asta, pentru că împreună cu siguranță avem o cu totul altă forță”, a conchis Edi Iordănescu.


Programul României la EURO 2024

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel