Echipa nationala Edi Iordănescu, supărat de ratarea ocaziilor în România - Bulgaria. „La European mai mult de 2-3 ocazii nu vom avea”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Selecționerul român a oferit o serie de declarații după meciul amical dintre România și Bulgaria, încheiat la egalitate, 0-0, marți seara.



Naționalele de fotbal ale României și Bulgariei au terminat la egalitate, 0-0, marți seara, într-un meci amical jucat pe Stadionul „Steaua” din București, penultimul test al tricolorilor înaintea EURO 2024.

Edi Iordănescu: „Mi-aș fi dorit un ritm de joc mai apropiat de EURO”

Selecționerul echipei naționale a României, Edward Iordănescu, a declarat, într-o conferință de presă, că îl supără faptul că jucătorii săi au avut ocazii mari de a marca în amicalul cu Bulgaria încheiat la egalitate, 0-0, dar nu au reușit.

„A fost un test util înaintea unui turneu final. Bulgaria nu vine după o perioadă fastă a ei, dar a arătat lucruri bune. Mi-aș fi dorit mai mult ritm la construcție, mai multă complexitate și joc între linii, mai multe ocazii. Am creat 2-3 ocazii și trebuia să marcăm, pentru că altfel vorbeam acum. Mi-aș fi dorit un ritm de joc mai apropiat de competiția care urmează, de EURO.

Mă supără că am avut 3 ocazii și un penalty și nu am marcat. Pentru că la European mai mult de 2-3 ocazii nu vom avea și dacă nu vom găsi eficiența în fața porții atunci va fi greu să scoatem puncte. Dar să nu uităm că acum mai puțin de șase luni sărbătoream o calificare de pe primul loc și neînvinși.

Așa că spun să rămânem echilibrați. Sunt sigur că în următorul meci vom vedea o națională a României mai alertă și să dea Dumnezeu ca la partida cu Ucraina să fim la nivelul optim pentru a fi eficienți”, a afirmat selecționerul.

Naționala se confruntă cu o serie de jucători accidentați

Edi Iordănescu a mai spus că meciurile de pregătire reprezintă întocmai oportunitatea de a-i aduce pe jucători pe același teren, fiind nevoie de timp ca aceștia să se regrupeze. „Trebuie să menționăm că la lot ne vedem după trei luni și am avut jucători care au venit în rate, au fost două săptămâni între primii ajunși în cantonament și ultimii.

Discrepanța e foarte mare, diferență mare de la un jucător la altul. Asta a fost o provocare pentru noi să uniformizăm, să ținem nivelul celor care au venit repede.

Noi avem un joc destul de definit, am încercat unele lucruri azi, am încercat să mai ajustăm pentru că urmează un turneu final și nu poți să vii cu aceleași mijloace din campanie. Încet-încet însă vom așeza lucrurile. Eu îmi doresc la EURO cât mai puține situații dar să marcăm, decât foarte multe ocazii și să nu marcăm”, a adăugat Iordănescu.

Întrebat cum comentează huiduielile publicului la adresa jucătorilor naționalei de la finalul partidei disputate pe Stadionul Steaua, antrenorul a răspuns: „Avem antecedente de acest fel și de acum mulți ani, inclusiv cu 'Generația de Aur', când la ultimele meciuri erau anumite nemulțumiri.

Cum pot să fiu eu supărat pe un public care, totuși, a venit marți seara la acest meci să vadă echipa națională, un public pretențios, dar care în multe momente grele a fost alături de noi?! Cu siguranță că am fi dorit să livrăm un alt fotbal și un alt rezultat.

Ne-am fi dorit să câștigăm, să ne creăm mai multe ocazii. Și puteam să câștigăm pentru că am avut 2-3 ocazii mari de tot, plus un penalty ratat, dar mâine vom analiza și vom gândi foarte atent pașii următori”, a mai spus selecționerul, citat de Agerpres.

Atacantul Denis Alibec, absent de la acest meci din cauza unei accidentări, respectiv o bătătură, ar putea fi recuperat într-un timp scurt. „Alibec este sub observația staff-ului medical și eu sunt încrezător că îl putem recupera într-un timp relativ scurt”, a explicat selecționerul.

România va mai juca un meci de pregătire înaintea EURO 2024, pe 7 iunie, cu Liechtenstein, tot pe Stadionul „Steaua” (21:00).

România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecționatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, și Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?