Fotbal international Edin Terzic, antrenorul care a dus-o pe Dortmund în finala Ligii Campionilor, a demisionat

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Edin Terzic nu mai este antrenorul celor de la Borussia Dortmund. Edin Terzic a demisionat, joi, din funcţia de antrenor al echipei germane de fotbal Borussia Dortmund, la aproape două săptămâni după ce aceasta a pierdut finala Ligii Campionilor, 0-2 cu Real Madrid.

Dragi suporteri ai Borussiei, cu durere vreau să vă spun că azi am decis să mă despart de BVB. A fost o onoare uriaşă să conduc această imensă echipă la victorie în Cupa Germaniei (2021) şi recent în finala Ligii Campionilor, a transmis Terzic.

Tehnicianul de 41 de ani a cerut clubul să rezilieze contractul cu efect imediat, iar, după discuţii, Borussia a fost de acord, a precizat clubul în comunicat.

Terzic a cucerit Cupa Germaniei cu Borussia în 2021, ca antrenor interimar, iar în 2023 a ajutat echipa să se claseze pe locul secund Bundesliga, iar anul acesta a ajuns în finala Champions League.

Edin Terzic, fan al Borussiei Dortmund din copilărie, a menţionat că era timpul pentru o schimbare în cariera sa: După meciul de pe Wembley (finala UCL, n. red.), am cerut o întâlnire cu conducerea clubului, deoarece zece ani la BVB - inclusiv cinci în stafful tehnic şi doi ca antrenor principal - simt că o nouă eră pentru club ar trebui să înceapă cu alt om pe banca tehnică.

Borussia a pierdut titlul Bundesliga în faţa rivalei Bayern în 2023 la practic ultima fază a sezonului, iar acest lucru a fost o lovitură foarte dură pentru Terzic, care a plâns pe teren.

Terzic a suportat mult mai bine eşecul din finala Ligii Campionilor, însă germanul de origine croată a decis să plece de la club după ce echipa a încheiat pe locul cinci sezonul în Bundesliga, deşi s-a calificat în Champions League, care va avea un nou format din sezonul viitor.

Toţi cei apropiaţi ştiu că a fost o decizie foarte dificil de luat în ultimele săptămâni, dar după discuţii intense sentimentul meu fundamental nu s-a schimbat. Îi doresc Borussiei tot ce este mai bun, iar acesta nu este un adio, ci un la revedere, a mai transmis Terzic.

Directorul executiv al clubului, Hans-Joachim Watzke, a declarat: Edin Terzic a făcut o muncă extraordinară la BVB şi îi vom rămâne datori. Edin şi cu mine vom rămâne prieteni pentru totdeauna, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel