Stiri EduSport Trophy a ajuns la a şasea ediţie. 212 sportivi din 19 ţări, înscrişi la start

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Thomas Laukat, Pexels
Fotografie de la Thomas Laukat, Pexels

EduSport Trophy, o competiţie de patinaj artistic, a ajuns la a şasea ediţie, iar 212 sportivi s-au înscris de această dată.De pe 6 şi până pe 10 decembrie, la Patinoarul Allianz-Ţiriac din Otopeni se desfăşoară cea de-a şasea ediţie a competiţiei internaţionale de patinaj artistic EduSport Trophy, la care participă 212 sportivi din 19 ţări.

Alături de reprezentanţii României, delegaţii numeroase vin din Italia, Israel, Bulgaria, Ucraina, Turcia, dar ajung la Otopeni şi patinatori din Africa de Sud, Australia, Austria, Cehia, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Georgia, Grecia, Lituania, Marea Britanie, Peru, Serbia, Slovenia.

"Nu mai puţin de patru competiţii internaţionale de patinaj artistic au loc în această perioadă –  şi una dintre ele se desfăşoară în România”, precizează Andreea-Cristina Pascu, antrenoare de patinaj şi organizatoare a concursului, conform unui comunicat de presă. "Organizăm ediţia a şasea a EduSport Trophy în luna decembrie tocmai pentru a oferi posibilitatea sportivilor să-şi facă baremele necesare calificării la Campionatele Europene şi Mondiale de anul viitor”.

Julia Sauter, cea mai titrată patinatoare a României, participă la competiţie

În sezonul competiţional 2023/2024, aflat în derulare, Campionatele Europene au loc la Kaunas, în Lituania, în perioada 8-14 ianuarie 2024, Mondialele de juniori se desfăşoară la Taipei în săptămâna 26 februarie-3 martie 2024, iar Mondialele seniorilor sunt organizate la Montreal, în Canada, în intervalul 18-24 martie 2024.

Cea mai titrată patinatoare a României, Julia Sauter, vine şi ea la EduSport Trophy, o competiţie de tradiţie în calendarul sportivei. Julia va concura la Otopeni pe 8 şi 9 decembrie, după ce a obţinut sezonul acesta locul 6 la competiţia Nepela Memorial de la Bratislava (Slovacia), locul 1 la Tirnavia Ice Cup, din Trnava (Slovacia), şi locul 4 la Tallinn Trophy, în Estonia.

Julia e legitimată din primăvara acestui an la CSM Corona Braşov, e antrenată încă din 2010 de Marius Negrea şi e sportiva cu cele mai bune clasări internaţionale din istoria patinajului artistic feminin românesc: locul 18 la Campionatele Mondiale ediţia 2022, locul 20 la Campionatele Mondiale ediţia 2023, locul 10 la Campionatele Europene ediţia 2023.

De altfel, clasarea Juliei în Top 10 la cea mai recentă ediţie a Europenelor a deschis posibilitatea ca România să trimită încă o sportivă la Campionatele Europene de anul viitor din Lituania. Două patinatoare talentate din România, Ana-Sofia Beşchea şi Ramona-Andreea Voicu, vor încerca să obţină baremele necesare calificării la Europene chiar săptămâna aceasta, la Otopeni, la EduSport Trophy. Să le ţinem pumnii amândurora.

Organizat de Asociaţia Clubul Sportiv EduSport Bucureşti, în parteneriat cu Federaţia Română de Patinaj, sub egida Federaţiei Internaţionale de Patinaj (ISU), concursul EduSport Trophy acoperă întregul spectru al patinajului artistic la categoriile individuale: Seniori, Juniori, Novice, Cadeţi, Copii, Adulţi şi Recreaţional, ultimele două secţiuni fiind dedicate celor care practică patinajul la nivel amator.

Simultan, au loc şi Campionatele Naţionale de Patinaj Artistic

Sezonul acesta, în cadrul competiţiei internaţionale EduSport Trophy se desfăşoară şi Campionatele Naţionale de Patinaj Artistic, categoriile Juniori şi Seniori – de unde şi prezenţa bogată a sportivilor români la aceste două categorii (17 patinatoare şi patinatori).

Şi, de vreme ce concursul debutează chiar de Moş Nicolae, pe 6 decembrie, copii, părinţi, bunici sunt aşteptaţi la Patinoarul Allianz-Ţiriac din Otopeni să-i încurajeze pe participanţi şi să le răsplătească evoluţiile aruncând pe gheaţă, la finalul programelor, numeroase, colorate animăluţe din pluş, o tradiţie în lumea patinajului artistic.

Accesul la competiţie e liber, în limita celor 450 de locuri ale patinoarului.

Sponsorul oficial al evenimentului este Fundaţia Ţiriac, dar buna desfăşurare a EduSport Trophy n-ar fi posibilă fără sprijinul următorilor sponsori şi parteneri: Aqua Carpatica, Fulga, ZeCaffé, Avon, Ritter, Allianz Ţiriac Arena, DWF, Vienna House Easy by Wyndham Airport Bucharest, Jeep, Casa de flori, Men in Black. Partenerul media al evenimentului este Inside Skating (www.insideskating.net).

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel