Homepage Edward Iordănescu face clarificări privind preluarea unei echipe de club din Europa. „Ce antrenor român nu și-ar dori asta?”

Data publicării:
Federația Română de Fotbal
Federația Română de Fotbal

Selecționerul echipei naționale a României a explicat care este relația cu Federația Română de Fotbal, spunând totodată și ce obiective are în competiția din Germania (14 iunie - 14 iulie).



Cei patru ani de contract pe care îi propune Federația Română de Fotbal pentru prelungirea contractului antrenorului echipei naționale presupune multe responsabilități din partea acestuia, dar în același timp și FRF trebuie să demonstreze ce resurse are pentru a susține munca selecționerului, a afirmat, luni, Edward Iordănescu, într-o conferință de presă.

Selecționerul român: „Sunt ultimele repetiții și am așteptări mari”


„Au fost multe discuții, speculații, dar au fost de bun simț. Însă trebuie să limpezim asta și spun cât se poate clar că focusul meu este pentru cele două jocuri amicale. Și vreau ca echipa să rămână concentrată, nu avem un european în față, avem două testări cu importanță foarte mare pentru ceea ce urmează. Și trebuie să ne concentrăm acolo, sunt ultimele repetiții și am așteptări mari, cu toate că sunt conștient în același timp că ceea ce se va întâmpla în aceste două meciuri nu se va întâmpla și la EURO.

În ceea ce mă privește, am spus imediat după calificare că pentru mine nu este o prioritate contractul meu, ci pregătirea turneului final, pentru că ne-a lipsit atât de mult și vrem să gestionăm cât mai bine momentele, să facem o analiză cât mai bună, să parcurgem etapele cât mai concret și eficient și să reușim să propunem la EURO cea mai bună versiune a noastră.

Referitor la contractul meu: sigur că este un subiect de interes, și pentru mine e foarte important, dar nu a fost o prioritate. Au fost mai multe discuții. Din punctul meu de vedere, în momentul de față este foarte clar ce așteaptă federația de la mine și staff-ul meu. Vorbim despre patru ani și de multe responsabilități. E foarte important și ce resurse are federația pentru a ne ajuta și ne a susține munca, pentru ca noi să ne atingem obiectivele propuse”, a declarat Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu: „Prioritate pentru mine rămâne pregătirea turneului final”

El s-a arătat mulțumit de colaborarea de până în acest moment cu FRF, precizând că ar fi fost dispus să semneze o prelungire a contractului înainte de EURO 2024 și o rediscutare a angajamentului la finalul competiției.

„Trebuie să menționez că am fost foarte mulțumit de tratamentul federației, al președintelui, am simțit tot timpul suport, încredere. Asta dă confort, dar împreună cu staff-ul meu am livrat și am demonstrat că stăpânim munca pe care o facem. Rămâne acum provocarea pentru federație să găsească formula necesară pentru ca toate aceste elemente să fie puse într-un contract și în final să se ia decizia cea mai bună pentru echipa națională.

Nu în ultimul rând, vreau să clarific asta: am fost întrebat dacă mi-aș dori o provocare la un club european. Ce antrenor român nu și-ar dori asta? Și am spus că este un pas firesc, pentru asta muncesc, dar prioritate pentru mine rămâne pregătirea turneului final iar în raport cu continuitatea îmi doresc să continui cu echipa națională, alături de grupul frumos pe care îl avem, cu încredere și entuziasm, însă nu depinde doar de mine.

Cred că dacă ne-ar fi propus un contract acum, pe care să-l rediscutăm după EURO l-aș fi luat foarte serios în calcul. Ce se va întâmpla zilele următoare raportat la contractul meu vă spun cu sinceritate că nu stăpânesc. Ultima problemă au fost banii pentru mine, nu cred că ar trebui un efort mai mare decât a fost la alt selecționeri, pentru mine altele sunt lucrurile care prioritizează”, a completat selecționerul.

Antrenorul echipei naționale nu a discutat preluarea unei echipe de club


Pregătirea echipei naționale a avut întâietate în planurile lui Iordănescu, tehnicianul dezmințind faptul că ar fi negociat preluarea unor echipe de club.

„Nu am avut oferte, pentru că mintea mea și gândurile mele nu am avut au fost deschise pentru asta: exclusivitate totală a avut echipa națională și pregătirea turneului final. Nu cred că poate să vină cineva să spună că am intrat cu cineva într-o negociere. Până în ultima clipă, dorința mea este să fiu aici și dau credit total turneului final”, a mai spus Edward Iordănescu, citat de Agerpres.

CITEȘTE AICI Edi Iordănescu își cunoaște viitorul, după EURO 2024: „Accept provocarea într-o ligă europeană, la nivel de club”

„Tricolorii” vor evolua în două meciuri de pregătire înaintea turneului final din Germania, împotriva selecționatelor Bulgariei și Liechtensteinului.

Lotul preliminar convocat de Iordănescu poate fi accesat AICI.

Programul echipei naționale a României

- Marți, 4 iunie, ora 21:30, stadion „Steaua”: România – Bulgaria (amical)

- Vineri, 7 iunie, ora 21:00, stadion „Steaua”: România – Liechtenstein (amical)

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Homepage




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?