Jocurile Olimpice Elisabeta Lipă, primele declarații după suspendarea ciclistului Vlad Dascălu. „Este o lecție de viață pentru el!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Românul Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în anul 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al Uniunii Cicliste Internaționale, pentru abateri de la regulamentul antidoping.



Elisabeta Lipă: „Ai muncit patru ani degeaba!”

Elisabeta Lipă, Președinta Agenției Naționale pentru Sport, a oferit primele declarații privind suspendarea ciclistului Vlad Dascălu pentru abateri de la regulamentul antidoping. Campioana română a spus că sportivul de 26 de ani reprezenta una dintre speranțele României pentru câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Eu ce aș mai putea să spun? Astea sunt regulile și ele trebuie respectate. De ce nu le-a respectat? Normal că nu l-a prins dopat, dar dacă regulamentul spune așa, el este făcut să-l respecți, că altfel, uite, ai muncit patru ani degeaba!

Și România poate pierde o medalie, e adevărat pentru că a terminat pe locul 7 la Tokyo, e un sportiv bun, dar... Acum degeaba ar mai trebui să își bage mințile în cap, asta este o lecție de viață pentru el, pentru că este tânăr și vorba aia are tot viitorul în față.

O neatenție te poate exclude din viața sportivă, și vorbim despre 17 luni, adică e o perioadă lungă. Păcat, păcat de muncă, păcat de sacrificii, păcat de valoare, păcat, păcat... Mai ales că nu avem așa mulți campioni europeni sau mondiali în delegație. Delegația este mică și trebuie să fie puternică pentru a putea compensa prin rezultate”, a declarat Lipă, pentru Agerpres.

Dascălu pierde, cel mai probabil, șansa de a participa la JO 2024

În privința apelului la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) al ciclistului, Elisabeta Lipă a părut sceptică în legătură cu primirea unui rezultat până la Jocurile Olimpice de la Paris, întrucât aceste decizii sunt oferite într-o perioadă mai lungă.

„O să meargă la TAS, dar până merge la TAS, până îi dă dreptate sau nu îi dă dreptate... Dar în primul rând, până îl ascultă, durează foarte mult. Până la Jocuri mai sunt două luni, despre ce vorbim?! E clar că nu se poate întâmpla într-un timp atât de scurt!”, a adăugat Elisabeta Lipă.

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al Uniunii Cicliste Internaționale, pentru abateri de la regulamentul antidoping. Decizia poate fi atacată la Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS) în termen de o lună.

Dascălu era o speranță la medalie pentru România, la Jocurile Olimpice de la Paris. El are în palmares, printre altele, un titlu mondial MTB Under-23 (2019), un titlu european MTB Under-23 (2019) și Cupa Mondială MTB U23 (2019). La Jocurile Olimpice de la Tokyo, din anul 2021, Dascălu s-a clasat pe locul 7.

Jocurile Olimpice din această vară, desfășurate în capitala Franței, vor debuta pe 26 iulie.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?