Handbal Elisabeta Lipă pune ratarea calificării naţionalei de handbal la Olimpiadă pe lipsa experienţei şi a cantonamentelor comune

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Elisabeta Lipa
Facebook Elisabeta Lipa

România a ratat calificarea la turneul preolimpic la handbal feminin, după ce a terminat Campionatul Mondial pe locul 12. Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat, joi seara, că ratarea calificării la turneul preolimpic a echipei naţionale de handbal feminin a României înseamnă lipsă de experienţă, de unitate şi de cantonamente comune.

Ea a adăugat că la Campionatul Mondial, unde România a încheiat pe locul 12, jucătoarele au avut lipsuri mari în exprimarea pe teren.

"Sper că dacă mai trebuia cineva să se convingă, cred că de data aceasta s-a convins. Să stai în faţa televizorului şi să vezi că echipa României când câştigă, când pierde... asta înseamnă lipsă de experienţă, lipsă de unitate, lipsă de cantonamente comune şi lipsuri mari în exprimarea lor pe teren. Toată lumea întreabă de legea Novak (n.r. - ordinul fostului ministru al Sportului, Eduard Novak, privind obligativitatea folosirii a 40% sportivi români la sporturile de echipă)... eu mi-aş dori ca nimeni să nu se prevaleze de această lege şi pur şi simplu să vină din inima noastră, din dorinţa noastră de a avea sportivi buni care să reprezinte România mai bine", a afirmat ea.

"Eu nu ştiu dacă trebuie să am discuţii cu şefii cluburilor de handbal, relaţia mea e strict cu Federaţia Română de Handbal. Ştiu cât de dureros e acest eşec, ştiu cât şi-au dorit să termine mai sus pentru a juca la turneul preolimpic. E adevărat că fără handbal delegaţia României de la Paris va fi mult mai săracă, pentru că în ultima perioadă niciun sport de echipă nu prea mai încadrează în acest peisaj olimpic", a adăugat Lipă, prezentă, joi seara, la Gala Sportului Dinamovist 2023.

Echipa naţională de handbal feminin a României a ratat obiectivul său la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia şi Suedia, calificarea în sferturile de finală (locurile 1-8), care ar fi asigurat prezenţa la un turneu preolimpic. Echipa antrenată de Florentin Pera s-a clasat pe locul 12 în clasamentul final al competiţiei şi ratează participarea la JO 2024, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel