Canotaj Elisabeta Lipă: Sportivii de la canotaj au demonstrat că pot fi nişte modele

Data publicării:
Facebook Elisabeta Lipa
Facebook Elisabeta Lipa

Elisabeta Lipă are numai cuvinte de laudă la adresa sportivilor de la canotaj, despre care spune că au demonstrat că pot fi adevărate modele. Componenţii loturilor naţionale de canotaj au demonstrat că pot fi nişte modele, a declarat preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, luni, la Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină "Prof. Dr. C. T. Nicolau" din Capitală, cu prilejul unei noi acţiuni organizate de Federaţia Română de Canotaj în cadrul campaniei anuale Sânge de campion.

În afară de a sta în cantonament şi de a te antrena, trebuie să ştii că mai ai şi obligaţii faţă de societate şi trebuie să fii şi un model prin ceea ce faci şi transmiţi zi de zi. Eu spun că aceşti sportivi au demonstrat că pot fi nişte modele, sper să fie nişte modele şi pentru alţi sportivi care se regăsesc în pregătire. O faptă bună merită să faci în fiecare zi sau atunci când există un strigăt de ajutor. Cred că şi sportivii de la alte discipline ar trebui să facă o dată sau de două ori pe an acest lucru, pentru că este ceva extraordinar să îţi ajuţi semenii atunci când au nevoie, a spus fosta mare canotoare, conform Agerpres.

"Când se întâmplă o nenorocire, cineva trebuie să sară în ajutor"Nu cred că ar trebui să ne motiveze ceva anume, ci pur şi simplu ca cetăţeni avem obligaţia să ne gândim şi la semenii noştri care se află în suferinţă şi care au nevoie de sânge ca de aer. Ştim foarte bine că cel mai de preţ lucru este viaţa şi trebuie să avem grijă când se întâmplă o nenorocire, cineva trebuie să sară în ajutor. Şi cine să sară, dacă nu oamenii de bine şi sportivii, pentru că sângele lor este cel mai bun pentru a salva vieţile oamenilor. În afară de faptul că sunt antrenaţi, folosesc susţinătoare de efort care îi ajută şi în pregătire, au un stil de viaţă sănătos şi ajută mult mai bine un pacient atunci când se află în nevoie, a subliniat Lipă.

Directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină, Lucia Grijac, a ţinut să mulţumească Federaţiei, preşedintei ANS, dar şi canotorilor care au donat sânge: Aş vrea să-mi exprim recunoştinţa faţă de Federaţia Română de Canotaj şi doamna Elisabeta Lipă pentru organizarea acestei campanii şi să le mulţumesc sportivilor care şi-au asumat astăzi rolul de donatori şi sprijină activitatea de donare. Da, sângele lor este foarte bun, sunt oameni tineri, sănătoşi, sunt exemplul perfect de donatori.

În ceea ce priveşte numărul de donatori, da, s-a menţinut un număr crescut de donatori de la începutul anului până în prezent. Gestionăm zilnic numărul de prezentări, în funcţie de necesităţile pacienţilor din spitale, a adăugat Lucia Grijac.

La acţiune au participat sportivi din lotul de tineret al FRC: Vlad Vatamaniuc, Daria Dinulescu, Manuela Lungu, Estera Vîlceanu, Constantin Roiu, Constantin Filip, Cătălin Căţoiu, Elena Robitu, Diana Petian, Petruţa Popa.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Canotaj
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel