Jocurile Olimpice Elisabeta Lipă îl critică pe Eduard Novak. „Nu pot să las ca cineva să râdă de sportivii noștri!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Președinta Agenției Naționale pentru Sport nu a rămas indiferentă în urma gestului făcut de către fostul ministru al Sportului de a lua în derâdere echipamentul oficial al delegației României, la Jocurile Olimpice de la Paris.Lipă: „Putea să vină azi la Ziua Copilului și să facă el demonstrații aici”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a criticat, sâmbătă, gestul făcut de fostul ministru al Sportului, Eduard Novak. Zilele trecute, acesta a ironizat echipamentul oficial al delegației României la Jocurile Olimpice de la Paris purtând o pelerină de ploaie, mănuși și o cască de protecție, toate de culoare galbenă.

„Este o decizie neinspirată, mai ales că vine din partea unui fost ministru al Sportului. Poate în echipamentul ăla putea să vină azi la Ziua Copilului și să facă el demonstrații aici. Dar să ai un asemenea comportament, mai ales că echipamentul cu care va defila delegația României la Paris nu a fost prezentat oficial. Și atunci dacă nu a fost prezentată ținuta, nici nu te poți exprima dacă e frumoasă sau nu.

Mai sunt aproape două luni până la plecarea la Paris și nu pot să las ca cineva să râdă de sportivii noștri atunci când vor îmbrăca echipamentul la Jocurile Olimpice. Am purtat și eu multe ținute de defilare, normal că gusturile nu se discută. Însă, în ansamblu, delegația trebuie să arate foarte bine, pentru că o dată la patru ani merită acest lucru”, a precizat Lipă.

Calitatea are prioritate, nu cantitatea

România are în acest moment 89 de sportivi calificați la JO 2024, la 14 discipline. Campioana a spus că obiectivul principal al țării noastre nu este acela de a atinge pragul de 100 de calificați la Jocurile Olimpice, mai important fiind ca sportivii să fie extrem de bine pregătiți.

„Nu cred că obiectivul nostru principal e să atingem pragul de 100 de sportivi calificați la Paris. Sigur că va fi bine să reușim acest lucru. Dar ceea ce îmi doresc eu este ca sportivii calificați, câți vor fi ei, să fie extrem de bine pregătiți și să își reprezinte țara cât mai bine la Jocurile Olimpice. și sper ca împreună să ne bucurăm de rezultate frumoase”, a afirmat Elisabeta Lipă care a participat, sâmbătă, la un eveniment organizat de Agenția Națională pentru Sport pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Elisabeta Lipă: „Eu unde cred că ar putea să apară medalia surpriză”

Fosta campioană olimpică susține că se așteaptă la Paris ca un sportiv român să producă surpriza și să urce pe podium, chiar dacă înaintea competiției nu este cotat cu șanse.

„Din experiența mea, pentru că am participat ca sportiv la șase ediții ale Jocurilor, pot spune că de fiecare dată au fost surprize și excepții. Și eu sper ca și la Paris să avem acea excepție. Nu dau pronosticuri, nu spun eu unde cred că ar putea să apară medalia surpriză. Pentru că excepția vine de unde nu te aștepți. Și ar fi nedrept din partea mea să spun că aștept un rezultat de la nu știu ce disciplină sportivă.

Chiar nu vreau să pun presiune pe sportivi, pentru că și așa, cu cât se apropie startul competiției, stresul este foarte mare. Și să mai zică cineva că acolo e ușor, sigur câștigă nu știu cine... nu, la niciun sport nu e ușor. Sigur că pe unii sportivi ne bazăm că vor lua medalii, pe unii că vor ajunge în finale, pe unii că vor participa cât de bine pot ei, dar presiunea este și așa mare, pentru că și-o pun singuri!”, a mai spus Lipă, citată de Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel