Fotbal Emeric Ienei, interzis în fotbal mai bine de un an după ce a încurcat Steaua. Povestea din anii '80 pe care puţini o ştiu

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Emeric Ienei a intrat în istoria fotbalului românesc după ce a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua Bucureşti, în 1986. Înainte de a veni, însă, pe banca Stelei, Emeric Ienei a fost forţat să nu antreneze timp de un an, după ce a încurcat-o în campionat chiar pe echipa alături de care urma să câştige cel mai râvnit trofeu european. 



De acest lucru a amintit Marcel Puşcaş, fost mijlocaş al Stelei Bucureşti, care a recunoscut şi că a plecat din Ghencea tocmai din cauza lui Emeric Ienei. 

"Emeric Ienei nu mai activase de un an şi ceva în fotbal, înainte să vină la Steaua. Fusese antrenor la Târgovişte şi a făcut un egal cu Steaua sau parcă i-a bătut, nu mai ştiu exact. Şi l-au scos. Lucra la o unitate militară în Oradea. Da, a deranjat conducerea. Prin aprilie 83 a fost secundul lui Gheorghe Constantin. Din vara aia a plecat Gheorghe Constantin, a venit Victor Stănculescu, care era secund la naţională. Am stat un an cu Ienei, l-au dat afară pe Ienei, după care a venit Florin Halagian, dar a stat doar vreo 7-8 etape, şi l-au adus iar pe Ienei, cu Iordănescu secund de data asta. După care se ştie, după finala Cupei Campionilor a plecat Ienei la echipa naţională şi a rămas Anghel Iordănescu principal", a declarat Marcel Puşcaş la "Un podcast la alt nivel". 

Marcel Puşcaş a plecat de la Steaua după o discuţie cu Emeric Ienei 

Mijlocaş central de meserie, Marcel Puşcaş a plecat de la Steaua Bucureşti după ce la echipă a fost adus Ladislau Boloni. Pentru că voia să joace mai mult şi pentru că devenise rezerva lui Boloni, Puşcaş i-a cerut socoteală lui Emeric Ienei, iar într-un final a cerut să se transfere. 

"Ce i-am reproşat eu lui Ienei, după ce s-a făcut cuplul Stoica-Boloni, a fost că atunci când evoluam, nu o făceam rău. Şi consideram că putea să mi se mai dea o şansă în următorul meci. Şi Boloni şi Stoica puteau fi rezerve, nu s-au născut titulari. Am avut discuţia asta cu Ienei. Am plecat de la echipă, aşa că m-au arestat, am stat în arest vreo două săptămâni. Au trimis la mine acasă armată şi m-au adus la garnizoană. Am stat 10 zile în arest. Eram un fel de dezertor. După care m-am dus la nea Ion Alexandrescu şi i-am zis că vreau să plec, să mă împrumute", a mai spus Puşcaş. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel