Fotbal international Emiliano Sala a murit acum 5 ani, dar scandalul în jurul transferului său nu a încetat. Cardiff spune că a pierdut 120 de milioane de euro

Data publicării:
sursa: Pexels via Pixabay
sursa: Pexels via Pixabay

În ianuarie 2019, Cardiff City l-a cumpărat pe atacantul argentinian Emiliano Sala de la Nantes, însă a murit în urma unui accident aviatic în timp ce zbura din Franţa în Marea Britanie. Scandalul în jurul acestui transfer, însă, nu s-a stins. 



Cardiff City estimează un prejudiciu de peste 120 de milioane de euro după decesul argentinianului. 

"După o analiză aprofundată condusă de un expert judiciar, prejudiciul lui Cardiff City a fost estimat la 120,2 milioane de euro", a declarat, luni, avocata clubului din Cardiff, Celine Jones, confirmând o informaţie a cotidianului L'Equipe.

Această analiză urmează să fie depusă în cursul zilei de luni la tribunalul de comerţ din Nantes, cu ocazia unei audieri tehnice care urmează să fixeze calendarul pentru restul procedurii în acest dosar.

Galezii consideră că FC Nantes avea responsabilitatea zborului privat la bordul căruia se afla fotbalistul şi afirmă că transferul nu s-a mai realizat din cauza accidentului. Estimarea precedentă făcută de Cardiff City vorbea de prejudicii de 100 de milioane de euro şi vin din pierderi financiare cauzate de retrogradarea lui Cardiff din prima în a doua ligă engleză. 

"Dacă Sala ar fi putut juca, el ar fi înscris goluri între ianuarie şi iunie 2019, iar Cardiff ar fi rămas în prima ligă. Ar fi nerealist să credem că el nu ar fi marcat niciun gol", a pledat avocata.

Într-o altă procedură legată de diferendul dintre cele două cluburi, Tribunalul de fotbal al FIFA a ordonat, anul trecut, lui Cardiff să-i plătească lui FC Nantes restul din suma de transfer pentru jucătorul argentinian, estimată la acea vreme la puţin peste 11 milioane de euro din totalul de 17 milioane, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel