Tenis Emma Răducanu a anunțat momentul în care se retrage din tenis. „Sunt multe lucruri pe care vreau să le fac în această viață...”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sportiva britanică a oferit detalii despre planurile sale de viitor, după retragerea din turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, afirmând că știe ceea ce vrea să facă după ce-și încheie cariera profesionistă de tenis.



Britanicii visează la un nou succes din partea Emmei

Emma Răducanu, tenismena britanică care la dooar 18 ani a cucerit turneul de Grand Slam de la New York (US Open 2021), nu și-a mai regăsit forma fizică pe care a arătat-o în urmă cu trei ani. Sportiva cu origini românești este singura jucătoare de tenis care a reușit să câștige un turneu major, venind din faza calificărilor. Ea a devenit prima britanică care a câștigat un turneu de Mare Șlem, ultima sportivă de naționalitate britanică, Virginia Wade, reușind să triumfe la Wimbeldon în anul 1977.

În același an în care a cucerit trofeul de la US Open, Răducanu a ajuns în turul al patrulea la primul ei turneu major, Wimbledon 2021, nemaiputând continua meciul din cauza presiunii resimțite la acel moment.

Pare că britanica se simte mult mai încrezătoare la trei ani distanță de succesul din Statele Unite, chiar dacă rezultatele sale nu au atins așteptările scontate. Răducanu a stat departe de terenul de tenis pentru o perioadă lungă, după operațiile suferite la ambele încheieturi și la gleznă, la începutul acestui an.

Fostul număr 10 mondial și actualul număr 212 în ierarhia tenisului feminin ar fi trebuit să joace în faza de calificări lal celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros, întrucât organizatorii nu i-au acordat un wild-card. Cu toate acestea, ea a decis să se retragă din competiția franceză, începând pregătirea pentru sezonul de iarbă. 

Emma știe exact când se retrage din tenis

Emma Răducanu a declarat că se gândește să se retragă până la vârsta de 31 de ani. Britanica, chiar dacă are abia 21 de ani, debutul său într-un turneu de Grand Slam realizându-se în urmă cu trei ani, recunoaște că se gândește deja la sfârșitul carierei.

„Cariera mea în tenis va lua sfârșit, cel mai probabil, în 10 ani. Este un sacrificiu care merită făcut.”, a spus Răducanu. 

Răducanu a sugerat că ar putea chiar să intre în domeniul bancar atunci când se va retrage: „Am întâlnit un grup de cursanți HSBC (The Hongkong and Shanghai Banking Corporation) și a fost distractiv să văd ce făceau”, a explicat ea. „În 15 ani, totul se va inversa și vor fi foarte sus și eu abia voi începe. Părinții mei au studii academice și m-au condus mereu pe calea finanțelor. Văd operațiunile din culise și e cumva ceva ce aș vrea să fac în viitor. Sută la sută pentru mine - viața începe după tenis. De fapt, aștept cu nerăbdare următorul capitol, ceea ce este amuzant să spun...”, a afirmat Răducanu, pentru The Times.

„Dar sunt atât de multe lucruri pe care vreau să le fac în această viață și pur și simplu nu am suficient timp.”, a mai pus fosta campioană de la US Open. 

În toamna anului trecut, britanica vorbea despre încrederea de sine pe care trebuie să o reclădească după probleme de sănătate cu care s-a confruntat.

„Cred că încrederea vine doar din credința interioară. Mama mea provine dintr-o cultură chineză, unde oamenii au o foarte bună încredere în sine. Nu trebuie neapărat să le spui tuturor cât de bun ești, dar trebuie să crezi asta despre tine. Am un respect sincer pentru această cultură. Voi reveni cu un clasament mai scăzut, dar sunt nerăbdătoare să încep din nou, să mă resetez. Încă mai am obiective noi, lucruri noi pe care vreau să le realizez, mai am 15 ani de carieră, așa că nu mă grăbesc.”, spunea Răducanu, în octombrie 2023. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel