Tenis Emma Răducanu, moment de sinceritate. "Tata m-a obligat să joc tenis"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismena Emma Răducanu, britanică cu origini româneşti, a declarat într-un interviu că tatăl ei a obligat-o să practice acest sport şi că, astfel, i-a interzis mai multe lucruri. 



"La început, tatăl meu m-a obligat să mă apuc de tenis. Nu mi-a plăcut, dar apoi, pe măsură ce am crescut și tenisul a devenit o prioritate, m-am forțat.

Parinții mei sunt atât de insistenți. Când eram mai mică, erau chiar mai mult decât acum. Au ajuns la un punct în care îmi spun ce cred ei că este mai bine, dar își dau seama în cele din urmă că, cu cât insistă mai mult, cu atât mai mult mă voi împotrivi.

Am văzut oameni grozavi cu care jucam la juniori care aveau părinți mult mai îngăduitori, care spuneau: 'Nu-i nimic dacă pierzi', iar acei jucători nu mai joacă tenis, așa că nu dau vina pe părinții mei pentru asta”, a declarat Emma Răducanu pentru The Times

Interdicţiile din adolescenţă. "Nu aveam voie să am iubit, nu aveam voie să ies cu prietenele" 

"Părinții mei se opuneau ferm ideii de a avea iubiți, credeau că este împotriva pregătirii mele. Nu aveam voie nici măcar să ies cu prietenele mele. Eram plină de resentimente.

Dar asta m-a făcut să fiu foarte încrezătoare și să mă simt foarte bine în propria mea companie, ceea ce este, de asemenea, un mare punct forte.

Am fost foarte norocoasă să fiu crescută în acest mod. M-am confruntat cu o mulțime de provocări, dar mama mi-a insuflat de mică rezistența, iar aceasta este probabil cea mai mare calitate a mea, indiferent cât de rău merg lucrurile.

Îmi amintesc toate momentele din trecut în care m-am simțit foarte deprimată sau tristă, iar faptul că știu că am ieșit din ele îmi dă încredere, face ca acele victorii să fie mult mai dulci. Dacă ar fi avut parte de o călătorie ușoară, nu ar fi însemnat atât de mult.

Cred că este o nebunie ceea ce fac jucătorii de tenis. Trecem prin toată această durere și suferință doar pentru 30 de secunde la final, dacă câștigăm. Este masochism într-un fel, dar merită din plin”, a mai spus sportiva. 

Emma Răducanu este acum pe locul 209 în clasamentul mondial. Cea mai bună clasare a sportivei a fost locul 10 WTA, în iulie 2022. În 2024, sportiva a câştigat 9 partide şi a pierdut alte 7. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?