Tenis Emma Răducanu se plânge de calitatea mingilor de la Indian Wells: „Mulți jucători se chinuie!”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismena britanică, Emma Răducanu, solicită ca mingile folosite în turneele de tenis să fie uniforme. Aceasta a criticat politica circuitelor WTA, respectiv ATP, de schimbare a mingilor, de la o competiție la alta. 



Emma Răducanu nu se ascunde

Sportiva britanică, Emma Răducanu, a criticat politica turneelor de tenis în ceea ce privește mingile folosite în cadrul turneelor, insistând că aceasta supune jucătorii la un risc crescut de a suferi o accidentare, cu precădere la încheietura mâinii. Mingile de tenis se schimbă adesea, de la un turneu la altul, ceea ce înseamnă că jucătorii de la turneele ATP și WTA trebuie să facă ajustări în mod regulat în privința tehnicii utilizate.

Răducanu s-a întors în competiția oficială anul acesta, după ce a suferit o serie de operații chirurgicale la încheieturile ambelor mâini. Aceasta a stat departe de tenis timp de opt luni. Revenită în circuit, aceasta a ținut să amintească problema schimbărilor dese în ceea ce privește mingile folosite în diferitele turnee, fiind una dintre mulții jucători de tenis, printre care și liderul mondial, Novak Djokovic, care și-a exprimat deja îngrijorarea privind creșterea riscului de accidentare, datorat acestor numeroase modificări, scrie eurosport.com

Ultimul meci susținut de către sportiva cu origini românești a fost cel din al treilea tur de la Indian Wells, unde a pierdut în fața deținătoarei titlului de la Australian Open, Aryna Sabalenka. Numărul 2 mondial a trecut într-o oră și 37 de minute de Răducanu, scor 6-3 7-5.

„O mulțime de jucători se confruntă cu problema asta!”

Britanica va evolua, în continuare, la Miami Open, turneu ce va debuta pe 20 martie. Aceasta a oferit declarații și despre competiția următoare la care va participa: „Condițiile sunt foarte diferite la Indian Wells față de Miami”, a spus Răducanu. „Sunt condiții umede, mingile sunt foarte grele. Sunt condiții foarte diferite, ceea ce nu cred că este grozav pentru încheieturile niciunuia dintre jucători, dar mai ales pentru a mea.”

De asemenea, câștigătoarea de Grand Slam a susținut că foarte mulți jucători se plâng de schimbarea mingilor de la un turneu la altul: „Sincer, cred că este un lucru foarte rău pentru noi...felul în care trebuie să schimbăm mingile în fiecare săptămână și mai ales când am trecut prin câteva operații la încheieturile mâinilor. Cunosc o mulțime de jucători care se confruntă, la rândul lor, cu probleme la încheietura mâinii. Nu înțeleg de ce orice alt sport este aproape la fel, în timp ce în tenis este diferit de la o săptămână la alta.”

Problema mingilor de tenis nu este singulară

Fostul lider mondial, Andy Roddick, a făcut referire, pe contul său de X, la problema modificării regulate a mingilor de tenis. Acesta a menționat că a fost contactat de doi mari antrenori care s-au plâns de calitatea mingilor de la Indian Wells. Campionul din 2003 de la US Open și-a exprimat consternarea pe contul său de social media, întrebându-se retoric despre modul în care situația „nu a fost rezolvată de-a lungul timpului.”

În ciuda îngrijorărilor sale, Răducanu a fost mulțumită de performanța sa din California, în măsura în care aceasta abia revine în competiții după accidentare. După ce a pierdut în turul doi la Abu Dhabi, respectiv în primul tur la turneul din Qatar, tânăra sportivă de 21 de ani a atins două victorii la Indian Wells, înainte de fi învinsă de Aryna Sabalenka. Emma este mulțumită de felul în care și-a dozat concentrarea și de stadiul în care se află mentalitatea sa: „Am făcut progrese aici, în comparație cu rezultatele turneelor din Orientul Mijlociu de luna trecută”, a adăugat ea. „Am avut o mentalitate mai bună: am luptat mult mai mult pentru fiecare punct. Cred că sunt mândră de mine pentru asta. A părut cu adevărat că vreau să fiu acolo.”, a mai spus aceasta.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?