Fotbal international Endrick, cel mai nou copil minune al Braziliei

Data publicării:
Foto: Pexels
Foto: Pexels

De la Pele la Ronaldo, de la Neymar la Vinicius Jr., Brazilia a produs o mulțime de superstaruri adolescente de-a lungul anilor, iar acum avem un nou nume pe listă.



Faceți cunoștință cu Endrick. Adolescentul a intrat în repriza secundă și a marcat sâmbătă golul victoriei pentru Brazilia împotriva Angliei, devenind cel mai tânăr marcator, atât pentru club, cât și pentru țară, pe stadionul Wembley, la doar 17 ani și 246 de zile. El este, de asemenea, cel mai tânăr jucător care a marcat pentru Brazilia din 1994, de la Ronaldo, relatează BBC Sport.

Impactul său imediat i-a adus deja comparații cu o altă legendă braziliană.

"Cred că are ceva din Romario", a declarat fostul mijlocaș al Angliei, Joe Cole, pentru Channel 4. "Forma corpului, felul în care șutează."

"Și bucuria de pe fața lui. Cel mai tânăr jucător care a marcat vreodată la Wembley pentru club sau țară. Excepțional."

Fostul mijlocaș brazilian și al lui Arsenal, Gilberto Silva, a declarat: "Este un început grozav, nu ar fi putut fi mai bun pentru el. Ne așteptam să îl vedem și a intrat și s-a descurcat excelent."

"Dar și pentru Brazilia, acesta este genul de meci în care trebuie să-ți arăți valoarea și să profiți de oportunitate. Este important, înseamnă mult pentru echipă și pentru antrenor."

 

”Copilul este un fenomen”

Endrick - nume complet Endrick Felipe Moreira de Sousa - s-a alăturat echipei de tineret a lui Palmeiras la vârsta de 11 ani.

A atras pentru prima dată atenția scouterilor internaționali când a ajutat Brazilia să câștige Turneul Montaigu pentru sub 16 ani din Franța în aprilie 2022, terminând golgheter cu cinci goluri.

Și-a făcut debutul la seniori la Palmeiras în octombrie 2022, în aceeași lună în care părinții săi au vizitat terenul de antrenament al lui Chelsea. Dar când clubul din Premier League nu a putut ajunge la o înțelegere, Real Madrid a intervenit.

Endrick se va muta în Spania când va împlini 18 ani în iulie și va alcătui o linie de atac extrem de promițătoare alături de colegii de la echipa Braziliei, Vinicius Jr. și Rodyryo, englezul Jude Bellingham și posibil Kylian Mbappe.

A devenit cel mai tânăr jucător care reprezintă echipa de seniori de la Ronaldo încoace, când a început calificările pentru Cupa Mondială împotriva Columbiei și Argentinei în noiembrie.

Apariția sa la Wembley a fost doar a treia sa selecție internațională, golul său venind la doar nouă minute după ce a intrat pe teren.

"Pe stadionul unde Pele nu a reușit niciodată să joace... Endrick marchează primul său gol internațional și un gol al victoriei împotriva Angliei", a declarat expertul în fotbal sud-american Tim Vickery pentru BBC Radio 5 Live.

"Iese de pe teren și vorbește cu presa braziliană despre Bobby Charlton. Copilul este un fenomen."

Antrenorul Braziliei, Dorival Junior, a adăugat: "Dacă își păstrează atitudinea pe care a arătat-o până acum, va fi un nume foarte important în fotbalul brazilian și mondial."

Autorul articolului: Mihai Preda | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel