Liga Campionilor Erling Haaland, cel mai tânăr fotbalist care ajunge la 40 de goluri în Liga Campionilor

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Erling Haaland, atacantul lui Manchester City şi al naţionalei Norvegiei, a ajuns la 40 de goluri marcate în Liga Campionilor. 



Antrenorul echipei de fotbal Manchester City, Pep Guardiola, l-a lăudat pe atacantul Erling Haaland, care a marcat un gol, marţi seara, în meciul cu RB Leipzig (3-2) din Liga Campionilor şi a stabilit astfel noi recorduri.

Din nou? Trebuie să vă mai spun o dată?, a spus Guardiola râzând când i s-a cerut să comenteze evoluţia lui Haaland. De un miliard de ori, sunt impresionat. Băieţii au câştigat. A mai făcut un record. Felicitări. Este un jucător fantastic. Vă spun de câte ori vreţi, suntem foarte, foarte mulţumiţi. Îl iubim nu doar pentru golurile pe care le marchează, dar şi pentru multe alte lucruri, a adăugat Guardiola.

Haaland, cel mai tânăr fotbalist care înscrie de 40 de ori în Liga Campionilor



Haaland a devenit marţi seara cel mai tânăr jucător care înscrie 40 de goluri în Champions League, la 23 de ani şi 131 de zile, depăşind performanţa stabilită în 2022 de Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), la 23 de ani şi 317 zile.

Totodată, atacantul norvegian a devenit jucătorul care a reuşit să înscrie cel mai rapid 40 de goluri în Liga Campionilor. Haaland a avut nevoie de doar 35 de meciuri, în timp ce olandezul Ruud van Nistelrooy a reuşit să atingă această cotă în 45 de partide.

În urmă cu trei zile, Haaland devenise jucătorul care a marcat cel mai repede 50 de goluri în Premier League.

Manchester City a învins-o pe RB Leipzig cu 3-2, după ce a fost condusă cu 2-0. Belgianul Lois Openda a reuşit o dublă pentru oaspeţi (13, 33), dar echipa antrenată de Pep Guardiola a revenit prin golurile înscrise de Erling Haaland (54), Phil Foden (70) şi Julian Alvarez (87), cetăţenii fiind acum siguri de câştigarea grupei.

City nu mai fusese condusă la o diferenţă de două goluri în Champions League din 2018, dar Haaland a dat semnalul revenirii.

Guardiola a declarat că speră că jucătorii săi vor trage învăţămintele necesare din acest meci, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel