Echipa nationala "Eu nu aveam educaţia asta, şi am plătit". Ilie Dumitrescu, sfat pentru Radu Drăguşin. ""Nu are cum să nu i se dea şansa"

Data publicării:
Facebook Tottenham Hotspurs
Facebook Tottenham Hotspurs

Ilie Dumitrescu are un sfat extrem de important pentru Radu Drăguşin, fundaşul lui Tottenham. "Mister" este însă sigur că educaţia primită la Juventus îi va fi de mare ajutor fundaşului naţionalei. 



După Campionatul Mondial din 1994, din SUA, Ilie Dumitrescu a fost cumpărat de Tottenham pentru suma de 4 milioane de dolari. La 30 de ani distanţă, Radu Drăguşin a semnat şi el cu Tottenham, însă pentru 25 de milioane de euro, la care se adaugă alte cinci milioane sub formă de bonusuri. 

Chiar dacă fundaşul naţionalei nu a apucat să joace prea mult la Tottenham, Ilie Dumitrescu îl sfătuieşte pe acesta să nu repete greşeala sa. 

"Mie mi se pare normală evoluţia preţurilor. E o mică diferenţă. Gândiţi-vă că dacă nu făcea pasul la Juventus, la academie, unde a fost un moment cheie în tot ce înseamnă educaţia profesională, unde s-a dezvoltat într-o mentalitate de învingător... După care a fost la Genoa, unde şi-a intrat în rol. Dar educaţia a fost fundamentală pentru dezvoltarea sa ca jucător. A contat foarte mult că e titular şi la naţională, şi de aici au venit şi ofertele. 

Eu îmi doresc din tot sufletul să nu se gândească la următorul pas, ci la ceea ce trebuie să facă pentru a se impune la Tottenham. El este o forţă, un lider, dar are nevoie de încredere, să i se dea şansa asta. E competiţie pe postul lui. 

Cred că pe el îl ajută foarte mult perioada petrecută la Juventus. Eu nu am acceptat să fiu rezervă la Tottenham. Nu aveam educaţia asta profesională, şi am plătit pentru asta. E puţin diferit la el. Mă bucur că este un tip extrem de echilibrat, bine ancorat în realitate, acceptă concurenţa, se pregăteşte senzaţional, şi i se va da şansa la un moment dat, nu are cum să nu i se dea şansa", a declarat Ilie Dumitrescu în podcastul lui Mihai Morar. 

Cristian Chivu, dat exemplu pentru Radu Drăguşin 

Jurnaliştii englezi spun, însă, că Radu Drăguşin trebuie să îl ia exemplu pe Cristi Chivu, care a trecut printr-o situaţie similară la Ajax Amsterdam, unde a fost mai întâi rezervă. 

"Drăgușin a fost un fotbalist fantastic în Italia. Înțeleg că este destul de relaxat în legătură cu situația sa de la Tottenham. E conștient că Tottenham nu are multe meciuri în acest sezon și că nu există oportunități numeroase pentru jucători.

Drăgușin vine într-un campionat nou, iar cei doi fundași centrali sunt foarte bine închegați, joacă bine, sunt sănătoși, au evitat suspendările, însă, în momentul în care va exista o problemă cu unul dintre ei, Drăgușin va intra și va juca.

Fotbaliștii care fac un salt mare în carieră nu încep mereu să joace imediat. Drăgușin ar putea fi conștient și de cazul compatriotului său, Cristian Chivu. Când a ajuns la Ajax, în 1999, nu a jucat în primele luni și a trebuit să fie răbdător, iar ulterior a avut o carieră grozavă în care a câștigat inclusiv Liga Campionilor", a spus Jack Pitt-Brooke, realizatorul podcastului The View From The Lane.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel