Fotbal Everton a făcut apel la depunctarea cu 10 puncte

Data publicării:
Facebook Everton Football Club
Facebook Everton Football Club

Everton vrea să îşi recupereze cele 10 puncte cu care a fost penalizată pentru nerespectarea fair play-ului financiar. Clubul Everton a anunţat vineri că a depus apel împotriva penalizării sale cu 10 puncte de către Premier League, informează Reuters.

În noiembrie, Everton a fost depunctat cu zece puncte pentru încălcarea regulilor Premier League privind profitabilitatea şi sustenabilitatea (PSR) în sezonul 2021/2022.

"Everton Football Club a depus astăzi apel la preşedintele comisiei juridice a Premier League împotriva deciziei unei comisii a Premier League de a impune clubului o deducere de 10 puncte. Acum va fi numită o comisie de apel pentru a examina cazul", a indicat gruparea din Liverpool într-un comunicat.

Sancţiunea dictată împotriva lui Everton a fost cea mai aspră de acest gen de la înfiinţarea Premier League.

Depunctarea, care a făcut ca Everton să coboare de pe locul 14 în clasament în zona retrogradării cu patru puncte, a fost etichetată de club ca fiind "complet disproporţionată şi nedreaptă".

Fanii Everton au protestat împotriva acestei sancţiuni cu ocazia meciului pierdut cu 3-0 săptămâna trecută în faţa lui Manchester United. Înainte de intrarea echipelor pe gazon, mii de suporteri de pe Goodison Park au ţinut pancarte pe care scria "Corupt" sub sigla cu cap de leu a Premier League.

Săptămâna trecută, un grup de fani ai lui Everton a afişat un banner pe care scria "Premier League = Corrupt" pe Etihad Stadium în timpul meciului dintre Manchester City şi Liverpool (1-1), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel