Superliga Romaniei Exemplul naționalei, la meciul Dinamo - Petrolul! Câte persoane vor avea acces pe stadion în partida de luni, din play-out

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Meciul programat pe stadionul Arcul de Triumf dintre Dinamo București și Petrolul Ploiești nu se va juca fără spectatori, accesul pe teren fiind permis copiilor și femeilor. Astfel, decizia din această săptămână a Comisiei de Disciplină a FRF privind sancțiunile cluburilor de fotbal dinamovist și arădean vor cunoaște câteva excepții.



Dinamo, fără spectatori, dar cu spectatori! Copiii sunt bineveniți pe stadion

Liga Profesionistă de Fotbal confirmă faptul că meciul dintre Dinamo București și Petrolul Ploiești, programat luni, 1 aprilie, pe stadionul Arcul de Triumf, va avea loc cu spectatori în tribune. Cu toate acestea, spectatorii vor fi doar femei și copii, ca după modelul partidei dintre naționala României și Andorra.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a confirmat faptul că echipele Dinamo București și UTA Arad ar putea să joace acompaniați de copii în tribune, în meciurile disputate acasă. Acesta a susținut că există o dispoziție în regulament ce permite accesul copiilor în aceste circumstanțe:

„Există o dispoziție regulamentară care spune că se poate juca cu copii, în condițiile în care un adult însoțește un grup de 10 copii. Am vorbit cu colegii mei de la LPF, i-am rugat să ia legătura cu reprezentanții clubului Dinamo și UTA să vedem ce își doresc mai departe. În funcție de ce își doresc ca organizatori, le vom acorda tot sprijinul în condiții regulamentare”, a declarat Justin Ștefan la Fanatik Superliga.

Fanilor Dinamo București și celor de la UTA Arad nu le este permisă intrarea pe stadion pentru următoarele patru etape din play-out, ambele cluburi făcând deja recurs la decizia Comisiei de Disciplină a FRF.

Regulamentul permite accesul copiilor

„Câinii roșii” se pare că vor fi sprijiniți de femei și copii în partida de luni. Dragoș Sterpu, fost lider DDB Spania, a dezvăluit că aceștia vor avea acces pe stadionul Arcul de Triumf.

„Dinamo va juca cu spectatori meciul de luni... Aseară l-am sunat pe Justin Ștefan și l-am întrebat ce se poate face ca măcar femeile și copiii să intre pe stadion. Am vorbit în această dimineață cu Justin Ștefan, a luat legătura cu juristul LPF. Este articolul 23 din regulamentul disciplinar și există posibilitatea ca luni pe stadion să intre femei și copii.”, a explicat Sterpu.

Mai mult decât atât, el a dezvăluit: „L-am sunat reprezentând o grupare de suporteri dinamoviști și a fost o discuție despre această posibilitate, nu a fost o consultanță. Personal am încercat să îl sun pe Andrei Nicolescu, nu mi-a răspuns. Noi ca grupare de suporteri nu putem să intervenim, trebuie să vină o scrisoare din partea clubului Dinamo.”

„Clubul Dinamo trebuie să solicite LPF în virtutea articolului 23 și în momentul acela va fi permis accesul femeilor și copiilor pe stadion. Legea se judecă în litera și spiritul ei, iar la Dinamo a fost doar litera, spiritul s-a uitat. [..] Dacă nu erau lăsați pe teren probabil că nu se bătea nimeni. Se poate face o solicitare, iar pe teren să intre copii. Vor fi 5000 de copii și femei pe stadion cu Petrolul”, a mai spus Dragoș Sterpu.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?