Stiri Exerciții fizice pe care le poți face la birou pentru a te menține în formă

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Foarte multe persoane petrec mult timp pe scaun, la birou. În această situație, este recomandat să facem câteva exerciții. Ele sunt esențiale pentru a contracara efectele negative ale unei poziții statice prelungite și pentru a menține sănătatea generală.



În viața noastră de zi cu zi, s-ar putea să nu avem suficient de mult timp pentru a face exerciții fizice din cauza obligațiilor personale și profesionale. Aceasta este o preocupare deosebită în cazul persoanelor care sunt nevoite să stea pe scaun pe tot parcursul zilei sau cel puțin o mare parte din ea. Din fericire, există diferite exerciții pe care le poți face în birou și care te pot ajuta să te menții în formă.

Cele mai bune exerciții de fitness pentru birou

La birou, putem face unele exerciții care ajută la menținerea sănătății și a unei greutăți ideale, pe lângă faptul că sunt recomandate pentru a evita posibile dureri musculare cauzate de sedentarism.

Înainte de a-ți vorbi despre exerciții specifice pe care le poți face la birou, există câteva recomandări de bază pe care ar trebui să le iei în considerare, începând cu evitarea utilizării ascensorului. În loc să-l folosești, o modalitate foarte bună de a arde câteva calorii este să folosești scările pentru a ajunge la birou. Același lucru se aplică și atunci când te deplasezi în interiorul companiei. Este recomandat să alegi întotdeauna traseul mai lung atunci când te deplasezi, dacă ai mai multe căi pentru a ajunge la același punct. Aceste mici gesturi pot avea multe beneficii pentru tine.

1. Odată ce ai luat în considerare aceste recomandări de bază, există diferite exerciții pe care le poți pune în practică pentru a te menține în formă la birou. Unul dintre cele mai eficiente exerciții îl poți realiza pe propriul scaun de birou dacă are suport pentru brațe, ceea ce este foarte probabil.

2. Sursa foto... (exercitii-birou-2_97602100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Pentru a face acest exercițiu, trebuie doar să te sprijini pe brațe și să îți ridici picioarele de la sol, ridicând genunchii. Încearcă să menții poziția cât poți de mult și apoi odihnește-te zece minute înainte de a repeta. Ai grijă la postură, încearcă să nu-ți lași corpul să coboare și să îți ții capul sus. Datorită acestui exercițiu, vei lucra la trapezi, mușchii dorsalilor, triceps și abdomen.

2. O altă recomandare de exercițiu sunt flotările la perete, pe care le poți face în acele momente în care ești singur în birou. Astfel, poți să-ți lucrezi corpul și să-l tonifiezi într-un mod comod și simplu. Pentru asta, este suficient să te poziționezi în fața peretelui, să-ți separi picioarele și să-ți sprijini mâinile menținând corpul drept. Cu cât este înclinarea mai mare, cu atât mai mare este rezistența.

3. De asemenea, poți lucra la mușchii fesieri, mușchii care suferă cel mai mult din cauza statului prelungit pe scaun. Aceștia pot fi antrenați într-un mod simplu, chiar și în timp ce ești așezat pe scaun. Este suficient să-ți menții spatele drept, să contractezi, să relaxezi zona fesierilor și să faci repetiții. În aceeași poziție, poți lucra și la mușchii abdominali, contractând abdomenul în timp ce faci exercițiile pentru fesieri. Fă mai multe serii de zece repetiții pe parcursul întregii zile.

4. În plus față de cele menționate, există alte exerciții foarte recomandate, cum ar fi exercițiile hipopresive, care pot ajuta la tonifierea mușchilor abdominali, chiar și atunci când ești pe scaunul de birou. În acest caz, pentru a le efectua, este necesar să stai cu spatele drept și picioarele sprijinite pe podea. Din această poziție, trebuie să faci respirații profunde, să elimini aerul, să îți contractezi abdomenul cât mai mult posibil și să încerci să ridici musculatura trunchiului, menținând o apnee respiratorie timp de zece secunde, potrivit 20minutos.es

dcsport Team | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel