Tenis Explicațiile lui Djokovic, după înfrangerea din California: „Nivelul meu a fost foarte slab”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Liderul mondial și principalul favorit al turneului de la Indian Wells, Novak Djokovic, a suferit o înfrângere neașteptată împotriva numărului 123 ATP, Luca Nardi. Sârbul a fost învins în trei seturi, după două ore și 22 de minute de joc de către lucky loser-ul italian. După meci, Nole a oferit explicații privind desfășurarea înfruntării.

 



Djokovic traversează o perioadă negativă

Novak Djokovic a recunoscut că nu se află într-o perioadă tocmai pozitivă a carierei sale, făcând un rezumat al înfrângerii de la turneul de la Indian Wells în cadrul conferinței de presă de după meci. El a spus că adversarul său, în calitate de lucky loser, „nu a avut nimic de pierdut, așa că a jucat grozav; a meritat să câștige”. Cu toate acestea, Nole s-a declarat „mai surprins de nivelul” propriu de joc, pe care l-a caracterizat ca fiind „foarte, foarte slab”.

Sârbul crede că se află într-o perioadă negativă de câteva turnee încoace, dar nu se sfiește să recunoască nivelul excelent pe care italianul l-a arătat noaptea trecută, punând în antiteză, totuși, jocul său slab: „Aceste două lucruri vin împreună: are o zi grozavă, am o zi foarte proastă - oricum ar fi, finalul e un rezultat negativ pentru mine”, a spus acesta.

„L-am ajutat să joace bine”

Djokovic, în vârstă de aproape 37 de ani, a ținut să precizeze că a fost surprins de nivelul său slab de joc, dar îl felicită pentru reușită pe adversarul său: „Am fost destul de surprins de nivelul meu, foarte rău. Acesta este un rezultat negativ pentru mine. L-am ajutat să joace bine, am făcut niște erori neforțate oribile, am jucat un tenis defensiv, am lovit prost mingea în setul al treilea. [Luca] a fost mai agresiv decât mine.”

Preocupat de forma pe care o arată și nerăbdător să găsească soluții, Novak susține că se află „într-un ciclu negativ de trei sau patru turnee” în care nu a jucat „la cel mai bun nivel”. El a jucat la Indian Wells pentru prima dată de la ultimul său meci din 2019, urmărea un al șaselea titlu record pe tărâm american și primul trofeu al sezonului. Este doar a doua oară în șase ani când liderul mondial nu a câștigat niciun titlu până în martie.

Niciun titlu în 2024

„Disput mai puține turnee, sunt mai selectiv, aşa că nu este deloc un sentiment bun să pierzi atât de devreme. Fără titluri anul acesta. Nu e ceva cu care sunt obișnuit. Începeam sezonul cea mai mare parte a carierei mele cu o victorie de Grand Slam sau o victorie în Dubai sau la orice turneu”, a declarat Nole. „Face parte din sport. Trebuie doar să-l accepți. Pe unele le câștigi, pe altele le pierzi. Sper să mai câștig ceva și să continui”, a mai adăugat el.

„Cred că fiecare trofeu pe care îl voi câștiga, în cele din urmă, va fi grozav. Evident, pentru a încheia puțin parcursul negativ pe care îl am în ultimele trei, patru turnee - în care nu am fost cu adevărat aproape de cel mai bun joc al meu.”

Djokovic a revenit în circuit la Indian Wells, pentru prima dată după ce a pierdut în fața lui Jannik Sinner în semifinalele de la Australian Open, în ianuarie. Jucătorul de 36 de ani a trecut cu emoții de Aleksandar Vukic în primul său meci din Statele Unite, în trei seturi, dar nu a reușit să-și găsească nivelul potrivit împotriva lui Nardi, conform www.atptour.com

În setul al treilea set din partida cu italianul de 20 de ani, Nole a reușit doar două lovituri câștigătoare, față de cele 16 ale adversarului său. Pentru Nole, urmează un alt turneu de Masters 1000, cel de la Miami Open, competiție ce urmează să înceapă pe 20 martie.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?