Echipa nationala Explicațiile medicale ale fizioterapeutului naționalei, despre accidentarea lui Moruțan

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Alin Burileanu, fizioterapeut în staff-ul echipei naționale, a explicat cum se produce ruptura tendonului ahilean, accidentare pe care a suferit-o Olimpiu Moruțan, în timpul meciului dintre Ankaragucu și Beșiktaș.



Modul în care se produce ruptura tendonului ahilean

Olimpiu Moruțan s-a accidentat în timpul partidei de marți dintre Ankaragucu și Beșiktaș, în minutul 83, fiind înlocuit. Românul va rata competiția din vară, EURO 2024, recuperarea în urma acestei accidentări fiind de cel puțin șase luni.

Alin Burileanu, fizioterapeut al echipei naționale, a explicat pe contul său de YouTube faptul că ruptura tendonului ahilean se produce pe fondul unor supraîncărcări, dar și din cauza durerilor, care sunt doar amorțite și nu se înlătură, totodată, cauza care o produce.

„Ruptura tendonului ahilean are la bază patologii, care au la bază o supraîncărcare. Tendonul ahilean este cel mai solid și cel mai gros tendon al corpului uman și este supus unei solicitări permanente.

Tendonul ahilean ajunge să se rupă ca urmare a unei tensiuni a gleznei și pe fondul unei supraîncărcări destul de mari și a unei îmbătrâniri premature a tendonului.

Dacă este o ruptură totală tendonului ahilean se consolidează doar chirurgical. Când ruptura nu depășește 30 la sută din tendonul ahilean se poate corecta prin tratament conservator, imobilizare de două-șase săptămâni, urmată de kinetoterapie”, susține fizoterapeutul naționalei, citat de Fanatik.

Pompiliu Popescu: „E foarte gravă accidentarea!”

Pompiliu Popescu a discutat despre accidentarea lui Olimpiu Moruțan, afirmând că puțini fotbaliști revin la nivelul pe care îl aveau inițial. Medicul a oferit, printre explicațiile medicale, exemplul jucătorului Mihai Roman, care a revenit la un nivel bun, după o accidentare asemănătoare.

„Puțini au mai revenit în fotbal la un nivel bun după o astfel de accidentare. A reușit să își revină Mihai Roman, care a avut tendonul ahilean rupt, când juca la Toulouse. E foarte gravă accidentarea și e foarte complicată.

Tendonul suportă o sarcină foarte mare la sprint, la frânare. După ce a fost rupt o dată, există riscul să fie rupt din nou. Sau mai poți juca fotbal profesionist, dar la păcăleală, la alibi”, a declarat Pompiliu Popescu, potrivit Fanatik.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel