Superliga Romaniei Ezekiel Imoh, fotbalistul pe care Standard Liege a încasat 8 milioane de euro, ajunge gratis la UTA Arad

Data publicării:
Facebook UTA Arad
Facebook UTA Arad

UTA Arad a făcut un nou transfer, chiar la începutul playout-ului. Trupa lui Mircea Rednic l-a adus pe Ezekiel Imoh, atacant nigerian care a impresionat la Standard Liege. 



În 2014, Al.Arabi, din Qatar, plătea celor de la Standard Liege suma de 8 milioane de euro pentru Ezekiel Imoh. 

"Atacantul Ezekiel Imoh este noul jucător al UTA-ei. Nigerianul în vârstă de 30 ani s-a născut pe 24 octombrie 1993, măsoară 1.78m și vine de la Lalitpur City.

Crescut de 36 Lions, în țara natală, a trecut în carieră pe la Standard Liege, Anderlecht, KV Kortrijk(Belgia), Al-Arabi(Qatar), Konyaspor(Turcia), Las Palmas(Spania), Al-Jazira și Al-Dhafra(Emiratele Arabe Unite).

A debutat în naționala de seniori a Nigeriei în 2014, într-un amical cu naționala Mexicului, încheiat egal, 0-0. În competițiile europene a adunat 18 jocuri, a marcat trei goluri și o pasă decisivă.

A câștigat Supercupa Turciei, în sezonul 2017/2018 cu Konyaspor, campionatul cu Al-Jazira în 2020/2021 și Superliga din Nepal în sezonul precedent, când a fost și golgheterul competiției.

Îi urăm bun venit în tricoul roș-alb și la cât mai multe realizări!", au transmis cei de la UTA Arad pe Facebook. 

Mircea Rednic a pierdut o creştere salarială la UTA 

Pentru că UTA Arad nu s-a calificat în playoff, lui Mircea Rednic nu îi va fi mărit salariul. Antrenorul a spus asta celor care l-au întrebat dacă a pierdut deliberat meciul cu Dinamo din ultima etapă a sezonului regulat. 

”Am făcut-o invers (n.r.- echipa)... Am mai jucat cu 3 fundași centrali. A fost gândită, discutată cu jucătorii. Toată săptămâna s-a pregătit. Trebuie să fii tâmpit să gândești sau să insinuezi așa ceva.

Ce aveam eu de câștigat? Sportiv, profesional, un antrenor care vine și salvează echipa, ajunge la 3 puncte de play-off... Era o performanță. E vorba de CV, de renume. La noi, obiectivul era formarea unei noi echipe, iar anul viitor să ne batem pe loc de play-off.

Pe mine partea sportivă mă interesează! Eu am vrut toată viața să fac performanță. Am luat-o de la Hunedoara, am ajuns la Dinamo, la echipa națională, apoi în străinătate. La toate echipele m-am dus să fac performanță! E și vina mea că am ales echipe care se băteau pentru a se salva de la retrogradare. Poate aici e și vina mea. Dar nu regret nimic!

Apoi financiar. Am un salariu sub al celor doi antrenor care au fost la voi în trecut. Comparați performanțele! Aveam în contract că mi se mărește salariul dacă intru în play-off. Aveam un bonus de 20.000 de euro. Se dublau și primele! Eu nu mi-aș fi dorit să fiu în play-off? Apar tot felul de probleme acum!”, a spus Mircea Rednic.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?